Cara Ngimpor Saka China ing 2023

Sharline Shaw

Akeh bisnis ing saindenging jagad ngimpor barang saka China kanggo ngembangake bisnis. Impor saka China kualitas dhuwur, biaya murah, lan kapasitas produksi gedhe.

Nanging, sawetara importir ngadhepi tantangan babagan proses sing rumit. Kesulitan kasebut kalebu kebingungan babagan proses impor sing ora jelas, risiko sing bisa ditindakake, lan biaya sing ora transparan.

Yen sampeyan kepingin weruh, kepiye aku bisa ngimpor saka China? Ing artikel iki, kita nuduhake langkah-langkah sing tepat kanggo ngimpor saka China lan njamin kualitas produk. Sampeyan uga bisa ngerti ndhuwur 10 perusahaan manufaktur China lan peraturan adat.

Ayo miwiti. 

Kepiye cara ngimpor saka China ing 2023?

Kaluwihan ngimpor saka China

Luwih saka 90 persen saka total barang ing donya Digawe ing China. Alasan kasebut mbuktekake kenapa jagad iki gumantung produk Cina,

  • Biaya produksi kurang
  • Diversifikasi produk kanggo nyukupi kabeh kabutuhan sampeyan
  • Transportasi sing gampang lan biaya pengiriman sing murah
  • Biaya khusus luwih murah tinimbang ing sawetara negara manufaktur
  • MOQs Low lan banget mirah kanggo tuku kanthi akeh

6 Langkah paling apik kanggo ngimpor saka China

1. Ngerti peraturan impor sing relevan ing negara sampeyan

Sampeyan mbutuhake hak impor kanggo nggawa impor saka China menyang negara sampeyan.

US ngimpor saka ChinaKanggo ngimpor saka China menyang AS, sampeyan butuh ijin sing beda kanggo impor individu lan bisnis kanggo ngimpor menyang AS. Impor kasebut kudu nyukupi kabeh standar federal, sing beda-beda ing antarane macem-macem agensi lan barang. Sampeyan uga kudu sinau babagan Peraturan Keamanan Produk AS lan lalu lintas AS…..Waca liyane
Australiangimpor saka ChinaKanggo ngimpor barang saka China menyang Australia, barang sampeyan kudu aman lan tundhuk karo Undang-undang Konsumen Australia. Kajaba iku, penting kanggo ngetutake Standar Australia/Selandia Baru (AS/NZS). Sampeyan kudu ngenali peraturan safety AS/NZS sing ditrapake kanggo produk sampeyan…..Waca liyane
UKistockphoto 1294454411 170667aKanggo ngimpor saka China menyang Inggris, sampeyan kudu njupuk kode komoditas kanggo nemtokake pajak lan biaya barang sampeyan. Saben perusahaan impor ing Inggris utawa Irlandia Lor kudu duwe nomer EORI. Sampeyan uga kudu mriksa lisensi sing dibutuhake kanggo jinis barang sing diimpor…..Waca liyane
Canadaphoto 1576771304215 6d4d30f7bb63 Kanggo ngimpor produk saka China menyang Kanada, Nomer Bisnis dening Badan Pendapatan Kanada (CRA) dibutuhake kanggo proses ngimpor. Sampeyan kudu nemtokake manawa impor sampeyan tundhuk karo peraturan, utawa ijin liyane…..Waca liyane
EU istockphoto 139491451 170667aKanggo ngimpor saka China menyang EU, importir kudu ndhaptar minangka operator ekonomi kanggo ngimpor kanthi sah menyang negara Uni Eropa. Sampeyan banjur bakal entuk nomer Identifikasi Operator Ekonomi (nomer EORI). Priksa manawa sampeyan tundhuk karo siji utawa luwih peraturan EU babagan produk sing diimpor. ….Waca liyane  
Swiss istockphoto 1056783456 170667aKanggo ngimpor barang saka China menyang Swiss, mbutuhake nomer EORI kanggo barang impor. Uga, priksa manawa barang sampeyan kalebu ing Perjanjian Pangenalan Bersama (MRA). Yen ora, sampeyan kudu ngetutake syarat safety produk Swiss. ….Waca liyane  
Ireland istockphoto 527902804 170667aWiwit Irlandia minangka salah sawijining anggota Uni Eropa, impor menyang Irlandia mbutuhake nomer EU. Dheweke duwe kabijakan perdagangan umum kanggo barang impor. Kanggo ngimpor produk saka China menyang Irlandia, sampeyan kudu mriksa lisensi impor kanggo produk tartamtu supaya proses impor lancar. ….Waca liyane

2. Pilih produk sing bener

Nalika sinau ngimpor produk saka China, penting kanggo nimbang produk sing pas. Sampeyan kudu riset impor paling populer saka China kanggo bisnis sing duwe bathi.

Padha kudu murah, kualitas dhuwur, lan pas karo niche Panjenengan Telusuri online lan analisa tren tembung kunci kanggo impor China.

Produk DailyKacamata, T-shirt, Sandhangan Pet, Kaca pelindung telpon, Kaos kaki
Produk KonvensionalKipas angin mini portabel USB, Earbud Bluetooth Nirkabel, Pelembab udara Mini, Pendingin udara mini portabel, Speaker Bluetooth Mini
Produk KreativitasTenda instan otomatis, lampu ilusi kreatif, Sedotan Minuman Stainless Steel, Teleskop Monokular Mini, Payung terbalik
Produk migunaniWadah Ponsel, Alat Survival Luar Ruangan Mini, Botol banyu Olahraga, Pemotong Sayuran, Smartwatches

Sawise ngrampungake produk, sampeyan bisa uga golek panyedhiya potensial.

Disaranake maca: 20 Produk China paling apik kanggo diimpor
Disaranake maca: 30 item paling apik ing Dhgate
Disaranake maca: FBA Shipping Saka China kanggo Amazon

3. Ngerti Pajak impor Cina lan Etung Biaya

Sampeyan tundhuk bea impor sajrone proses impor saka China. Tugas kasebut gumantung ing jinis impor saka China lan tujuan akhir impor sampeyan.

Nalika perusahaan ngimpor produk saka China, kudu mbayar pajak ing ngisor iki:

  • Pajak Ditambah Nilai (PPN)
  • Pajak Konsumsi
  • Tugas bea

Kajaba iku, sampeyan isih kudu ngerti 6 jinis bea masuk China.

  1. Tarif tugas MFN
  2. Tarif tugas konvensional
  3. Tarif tugas preferensial khusus
  4. Tarif tugas sementara
  5. Nilai mbayar bea kanggo barang impor
  6. Kewajiban Anti Dumping

Nanging, bea impor China rumit kanggo ngitung. Yen sampeyan pamula, sampeyan bisa uga bingung babagan macem-macem jinis pajak.

Waca pandhuan Pajak Cina lengkap kanggo sinau luwih lengkap.

Disaranake maca: Pajak Impor & Bea Cukai China ing 2022

4. Temokake supplier grosir ing China lan pesenake

Supplier Cina ngasilake barang-barang berkualitas kanthi rega murah, sing nguntungake banget.

Kanthi kabisan manufaktur sing gedhe lan maju, sampeyan bisa entuk barang sing trendi kanthi cepet. Iki nyegah kekurangan produk kanggo bisnis sampeyan. Ing kene sampeyan kudu ngerti 6 supplier grosir sing paling apik kanggo diimpor saka China.

Alibabaalibaba-panyedhiya➤➤Dolan maring Alibaba
AliExpressAliexpress➤➤Dolan maring Aliexpress
DHgateDhgate➤➤Dolan maring DHgate
Sumber Globalreview sumber global➤➤Dolan maring Sumber Global
Digawe ing Chinareview digawe ing china com➤➤Dolan maring Made In China
Yowes menehyiwugo➤➤Dolan maring Yiwu go

Uga, sampeyan kudu riset kanthi apik kanggo nemokake sing biso dipercoyo supplier nalika ngimpor saka China. Aja kantun pandhuan babagan cara milih supplier nalika Grosir Saka China.

Disaranake maca: Kepiye cara milih supplier grosir paling apik ing China?
Disaranake maca: Alibaba vs Dhgate
Disaranake maca: Aliexpress VS Dhgate
Disaranake maca: Made In China VS Alibaba
Disaranake maca: Pandhuan Pasar Grosir Yiwu

5. Pilih cara pengiriman sing paling apik kanggo impor sampeyan

cara pengiriman paling apik

Temtokake cara pengiriman nalika konfirmasi pesenan tuku lan invoice resmi.

Sampeyan kudu milih adhedhasar urgensi lan anggaran nalika ngimpor saka China. Biaya pengiriman bakal mengaruhi biaya kebangkrutan ing proses impor.

Kurir ekspres kaya DHL lan FedEx cepet lan aman. Sampeyan bisa nyana pangiriman ing 2 - 7 dina. Padha becik kanggo impor cilik saka China nanging kanthi biaya pengiriman sing luwih dhuwur. 

Angkutan udara aman lan pas wektune kanggo ngirim barang sing penting sajrone 3 - 7 dina. Nanging, sampeyan kudu prédhiksi biaya pengiriman sing dhuwur. 

Angkutan darat lan segara iku sampurna kanggo jumlah gedhe saka barang. Sampeyan bisa nyana prices murah saka Fees kontaner.

Ana watesan sing luwih sithik kanggo ngimpor impor kanthi darat utawa segara. Nanging, butuh 2 - 3 sasi kanggo tekan sampeyan, lan sampeyan bisa uga bakal keterlambatan pengiriman.  

Disaranake maca: 10 Alibaba Freight Forwarder paling apik

6. Lacak kargo lan disiapake kanggo rawuh

Lacak kargo lan disiapake kanggo rawuh

Langkah penting pungkasan, sampeyan kudu nglilani kargo sampeyan ngliwati kabeh pemeriksaan khusus. Ora gampang ngatasi dokumen pabean sing rumit. Milih sing dipercaya makelar pabean iku apike, sadurunge sing, nggawe dhewe informed karo sawetara kawruh adat cocog kanggo supaya apus.

Iki minangka set syarat kanggo ngontrol impor lan ekspor kapal. Dokumen bisa beda-beda gumantung saka kategori barang lan port tujuan. Contone, invoice komersial lan filing keamanan impor. 

Sampeyan kudu sinau babagan watesan, biaya, lan proses pabean supaya gampang impor.

The jaminan pabean minangka kontrak antarane importir, perusahaan Surety, lan CBP. CBP minangka partai Customs and Border Protection. 

Obligasi pabean njamin yen importir netepi peraturan pabean lan pajak. Penting supaya ora telat ing pabean.

Iki uga disebut invoice proforma kanggo bea cukai. Tujuane kanggo nggawe deklarasi pabean babagan regane barang impor. Importir kudu nyatakake kabeh informasi sing dibutuhake kanggo impor pengiriman, kayata jinis barang lan bobot pengiriman. 

Sampeyan mbutuhake invoice komersial sing lengkap lan akurat kanggo proses pabean sing lancar.

Makelar pabean sing dilisensi mbantu nangani bisnis pabean kanggo impor sampeyan saka China. Dheweke profesional ing hukum pabean, aturan bea cukai, lan dokumentasi liyane. 

Sampeyan bisa nyewa makelar adat dilisensi ing Fees broker tartamtu kanggo nyimpen musuhan Panjenengan, Sampeyan kudu invoice komersial lengkap lan akurat kanggo proses adat Gamelan.

Makelar pabean sing dilisensi kudu nindakake bisnis pabean kanggo sampeyan. Sampeyan menehi hak kasebut kanthi menehi tandha ing dokumen legal, Power of Attorney (POA). Dheweke banjur bisa nangani dokumen kaya pengajuan keamanan impor utawa jaminan pabean kanggo sampeyan. 

kanthi wewenang pabean, makelar pabean bakal mbantu sampeyan nangani kabeh aktivitas pabean.

Apa Resiko sing bisa sampeyan temoni nalika ngimpor Produk Saka China

Iku duwe bathi, nanging ana risiko nalika ngimpor barang saka China. 

Importir mamang ngimpor saka China amarga praktik perdagangan China sing kurang diatur. Sawetara wedi yen supplier ngumpulake pembayaran tanpa ngirim produk.

Dadi, sampeyan kudu ngerti risiko impor saka China. Kanthi nyuda risiko, sampeyan bisa entuk bathi gedhe lan ngembangake bisnis sampeyan.

1. Kamungkinan entuk produk berkualitas rendah

Nalika ngimpor saka China, sampeyan bisa uga entuk produk substandard. Yen mung ana cacat cilik, sampeyan isih bisa ngedol produk sing isih ana lan entuk bathi.

Yen mayoritas cacat utawa substandard, sampeyan kudu mbalekake.

Pramila sampeyan kudu netepake syarat ing kontrak kanggo nyuda kerugian. Penting apa dealing karo manufaktur utawa agen sumber.

2. Produk ilang utawa malah rusak nalika transit

Nalika nggawe perdagangan internasional, produk sampeyan bisa rusak utawa ilang. Cara paling apik kanggo nyuda kerugian yaiku njamin produk kasebut, preduli saka cara pengiriman.

Penting kanggo barang kaya produk listrik utawa produk mewah. Sampeyan uga kudu mriksa kabar rawuh ajeg.

3. Ora entuk bathi saka barang impor amarga pasar sing kompetitif

entuk bathi saka barang impor

Ora kabeh barang sing diimpor saka China minangka crita sukses sing nguntungake. Ana wektu nalika sampeyan ngimpor produk sing paling laris saka China.

Nanging, dheweke ana ing pasar sing kompetitif.

Akibaté, sampeyan bisa uga ora bisa entuk bathi sing dikarepake lan malah ngalami kerugian. Sampeyan kudu nggawe pesenan tambahan kanggo ngimpor produk China kanggo nyuda resiko.

Sampeyan uga kudu sinau carane kanggo ningkataké listings Amazon lan ngedol produk.

4. Barang sing dikirim menyang sampeyan bisa uga ora kaya sing sampeyan pesen

Nalika ngimpor saka China, kemungkinan sampeyan nampa barang sing beda karo sing sampeyan pesen. Bisa uga manajer saham nyampur dhaptar pengepakan lan ngirim produk sing salah.

Pilihan mung kanggo bali produk lan njaluk produk tengen dhawuh. Produsen kudu tanggung jawab kanggo biaya kiriman. 

Sampeyan kudu nyatakake kahanan kasebut ing kontrak. Penting, apa karo sampeyan perusahaan sumber, perusahaan dagang, utawa pabrikan.

5. Produk sampeyan bisa disalin

Ana risiko yen perusahaan China nglanggar properti intelektual sampeyan. Mengkono nalika sampeyan ngirim liwat desain kanggo wong-wong mau.

Malah kanthi paten desain utawa merek dagang, dheweke isih bisa nyalin lan digunakake dening pelanggan liyane. Nanging, mung ana sing bisa ditindakake.

6. Nggawe hubungan sing luwih elek karo pabrikan sampeyan

Budaya bisnis Cina ngetutake tradhisi tartamtu. Sampeyan kudu sinau minangka importir, nanging bisa nganti pirang-pirang taun.

Nilai Cina "guanxi" sing tegese "hubungan," banget.

Nggawe jinis hubungan sing bener karo pabrikan sampeyan bakal nyuda risiko sampeyan. Sampeyan kudu ngembangake hubungan kerja sing apik karo dheweke kanggo impor lancar saka China. 

Nggolek produk kanggo ngimpor saka china?

Sumber Leeline mbantu para panuku sumber produk sing tepat kanthi biaya paling apik.

Carane Njamin Kualitas Produk sing Diimpor saka China?

Sampeyan kudu ngerti barang impor nalika sumber lan ngirim impor saka China. Priksa proses manufaktur lan bahan kanggo nemokake supplier Cina sing tepat.

Biasane, ana 3 macem-macem jinis Kualitas kontrol proses.

Standar kualitas sing beda duwe rega tuku sing beda. Banjur, nganakake kontrol kualitas barang sing diimpor.

Sampeyan bisa lelungan menyang China kanggo mriksa. Yen ora, nyewa inspektur full-time, utawa melu perusahaan inspeksi pihak katelu.

Disaranake maca: Metode kontrol kualitas

Canton Fair: Pilihan Paling Apik kanggo Nemokake Pemasok Tionghoa sing Bisa Dipercaya 

Canton Fair 2019 1

Canton Fair iku salah siji saka pameran dagang paling gedhe ing China. Wis musim semi lan musim gugur saben taun. Para panuku manca ngunjungi Canton Fair kanggo ngrembug sadurunge ngimpor produk saka pemasok.

Ana ewonan pasokan sing adol kabeh jinis impor saka China. Sampeyan bisa milih a perusahaan dagang kanggo barang kualitas ing prices competitive kene.

Disaranake maca: Best Canton Fair Guide

Top 10 Perusahaan Manufaktur China

Ana ewonan perusahaan manufaktur kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan. Nanging, sampeyan kudu milih sing bisa dipercaya. 

Produsen China sing apik duwe pengalaman lan katrampilan nggawe syarat sampeyan.

Dheweke bisa ngrancang lan nggawe barang label khusus utawa pribadi kanggo sampeyan. Ana 10 perusahaan manufaktur paling dhuwur ing ngisor iki.

1Dongguan Wiseally Industrial Co., Ltd
2Shandong Jining RuyiWoolen Textile Co., Ltd
3 Shenzhen HyteraEms Co., Ltd
4Seveco Global Limited
5Jiangsu Sunshine Co., Ltd
6Shenzhen Epower Hardware Industrial Co., Ltd
7Dongguan Tutamen Metal Work Co., Ltd
8Uni Precision Industrial Ltd
9RSP Technology Co., Ltd
10SUGA Technology Hong Kong

Yen sampeyan pengin ngerti rincian liyane babagan perusahaan ing ngisor iki, langsung menyang pandhuan lengkap ➤➤Top 10 Perusahaan Manufaktur Cina

Kepiye Miwiti Bisnis Ekspor Impor?

Penting kanggo riset niche lan pesaing sing nguntungake. Kajaba iku, etung biaya ndharat kaya klasifikasi tarif lan biaya pengiriman barang. 

Sinau dokumen sing dibutuhake, kalebu invoice komersial lan syarat impor liyane.

Sampeyan uga kudu ngrembug dhaftar packing lan wangun pangiriman karo Produsèn lan pengangkut barang. Kanthi riset lan perencanaan sing tepat, sampeyan bisa mbukak bisnis impor sing sukses.

Disaranake maca: Kepiye Miwiti Bisnis Ekspor Impor?

pikirane final

ngimpor saka China

Impor saka China banget populer lan duwe bathi. Penting sinau carane nggawe impor langsung saka China.

Sampeyan kudu nyetel standar sing ketat kanggo nemokake supplier lan produk sing bakal diimpor. Kanthi ngitung biaya lan risiko, importir bisa nyuda lan ngindhari kerugian. Ketentuan pengiriman lan peraturan pabean uga penting kanggo proses impor sing pas wektune.

Salajengipun, sampeyan kudu ngerti proses adat lan tugas kanggo impor saka China.

Muga-muga artikel iki menehi wawasan babagan cara ngimpor saka China. Priksa manawa sampeyan mbayar manungsa waé kanggo miwiti bisnis impor!

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 4.4 / 5. Nomer voting: 11

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.