ODM ing Proses Manufaktur

Sharline Shaw

Apa sampeyan tau kepingin weruh carane miwiti perusahaan merek dhewe tanpa mikir babagan desain dhewe? Banjur ngerti apa ODM lan nggunakake bakal mbantu nggawe bisnis dhewe.

Dadi salah sawijining perusahaan sumber paling dhuwur ing China, kita mbantu para klien golek produsen sing tepat ing industri manufaktur sawayah-wayah. Dadi, sampeyan ana ing kene kanggo entuk kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan ODM.

Artikel iki bakal ngomong babagan apa ODM, pentinge, kaluwihan, kekurangan, lan kepiye bedane OEM!

Potongan

Apa iku ODM?

ODM singkatan saka Original Design Produsen. Iki minangka pabrikan kontrak sing perusahaan lokal utawa perusahaan manca bisa tuku desain produk umum sing wis ditemtokake. 

Ing istilah prasaja, padha nggawe produk, lan pengecer rebranding lan adol. 

Akeh klien bisa tuku desain asli ODM sing padha lan adol minangka barang merek khusus dhewe. Amarga produk kasebut nggunakake biaya produksi sing luwih murah, produk kasebut dadi pilihan populer kanggo akeh merek kaya Amazon. Perusahaan sing pengin tetep ing kompetisi rega bakal kerep milih produk ODM tinimbang model OEM. 

Kita bakal ngomong luwih akeh babagan manufaktur OEM mengko.

Napa ODM penting?

Manufaktur ODM penting amarga ngidini perusahaan tuku merek produk kanthi input tenaga kerja sing sithik. Dadi, tuku saka pabrikan ODM minangka cara paling cepet kanggo miwiti lan duwe produk, utamane yen sampeyan pemilik bisnis cilik. 

Nanging ora mung kanggo bisnis cilik. Malah merek utama tansah ngupaya ngasilake produk tanpa kudu nandur modal jutaan. Lan nyewa perusahaan manufaktur desain asli minangka cara paling gampang kanggo ngirit dhuwit.

ODM uga digunakake nalika hukum kepemilikan lokal nglarang kepemilikan langsung saka aset asing. Iki ngidini perusahaan lokal bisa ngasilake merek ing pasar domestik utawa perdagangan internasional. 

Apa ODM penting

Carane Ora bisa?

Perusahaan manufaktur ODM nggawe model ODM kanggo produksi massal. Sapa wae bisa tuku barang-barang kasebut lan menehi jeneng maneh kaya sing dikarepake. 

Contone, ODM ngasilake barang kaya model kasus telpon. 

Sawise kasus telpon iki didol, bisnis liyane ing donya manufaktur bisa tuku kanggo disebarake maneh. Produk kasebut bakal duwe kompetisi langsung. Dadi, merek butuh diferensiasi produk saka siji liyane. Padha nindakake iki kanthi nggunakake packaging beda lan marketing apik. 

Iki diarani rebranding, lan wiwit saiki, produk kasebut wis dadi duweke.

Nggolek pesenan karo supplier Cina anyar? Apa sampeyan yakin manawa bisa dipercaya?

Ngamanake rantai pasokan kanthi mriksa kapasitas etika, lingkungan, sosial lan manufaktur pemasok kanggo kepatuhan liwat Leeline's Supplier Program Audit.

Jinis produksi ODM

Labeling Putih vs Labeling Pribadi

Labeling Putih

Produk label putih minangka produk pungkasan sing bisa diganti merek lan dikemas maneh dening perusahaan liyane. Para panuku ora bisa njaluk owah-owahan kanggo barang kasebut kaya ing produk label putih, sampeyan entuk apa sing sampeyan deleng, lan mung. 

A manufaktur bisnis bakal ngasilake barang massal sing wis siap digunakake kanggo produk label putih. Iki minangka pilihan sing paling murah kanggo pengecer.

Nanging label putih uga minangka jinis produk sing angel banget dipasarake. 

Conto 

Contone, sampeyan ngerti pangisi daya mobil sing padha karo merek sing beda ing iklan Amazon? Iku label putih. Kabeh mau model ODM sing padha karo desain sing padha, mung dikemas lan dipasarake kanthi beda dening macem-macem perusahaan.

Minangka konsumen, angel milih sing bakal sampeyan tuku kanthi produk sing katon padha, ta? Perusahaan kudu duwe strategi pemasaran sing apik kanggo produk kasebut, amarga angel banget kanggo nggawe produk kasebut metu ing pasar. 

Labeling pribadi

A label pribadi produk iku siji produksi kontrak perusahaan ngasilake mung kanggo siji pengecer. Produsen duwe barang lan nggawe produk kanggo kabeh perusahaan sing ora bisa dituku wong liya. Ana ruang kanggo spesifikasi panuku ing produk label pribadi. Dadi, para panuku bisa milih spek, bahan sing bakal digunakake, lan kabeh sing ana ing produk kasebut.

Produk pungkasan dadi eksklusif kanggo jeneng merek panuku ing label pribadi. Dadi, ora kaya label putih, pengecer duwe kontrol babagan produksi lan rega produk kasebut ing pasar. 

Conto

Conto yaiku perusahaan saka Nike. Dheweke dikenal amarga tuku desain sing wis digawe, njaluk revisi, lan nggawe maneh desain kasebut dadi dhewe. Iki minangka label pribadi.

Kaluwihan lan Kekurangan ODM 

Kaluwihan: 

  1. Kauntungan utama nggunakake desain asli yaiku biaya manufaktur sing murah. Sampeyan ora kudu sumber sumber daya sing dibutuhake dhewe.
  2. Produsen ODM duwe kapasitas manufaktur supaya efisien. 
  3. Produsen desain asli ngurus bagean riset lan pangembangan proses kasebut. 
  4. Sampeyan ora kudu mikir babagan desain produk sing bisa didol. 
  5. Sampeyan ora perlu duwe kawruh babagan carane nggawe produk.

cacat: 

  1. Sampeyan ora bakal metu saka akeh pesaing langsung ing barang label putih.
  2. Sampeyan bakal kepeksa adol produk luwih murah yen kompetisi dhuwur. 
  3. Bakal angel duwe pelanggan sing setia. Produk sampeyan ora bakal unik banget.
  4. Pancen angel nduwe posisi produk ing pasar. 
  5. Sampeyan ora bisa nggawe dandan ing produk dhewe.

Bedane antarane OEM lan ODM 

Sampeyan wis ngerti apa produk ODM, nanging apa manufaktur OEM? 

OEM singkatan saka Original Equipment Manufacturing. Pabrikan OEM nggawe produk sing dipikirake lan dirancang dhewe dening para pelanggan. Iku temen beda saka desain asli Manufaktur ODM. Kaya ing nggawe produk OEM, pelanggan kudu duwe kontrol kreatif total. 

Produsen peralatan asli ngasilake produk ing ngendi klien duwe properti intelektual eksklusif. 

Conto: 

Apple iPhone minangka conto sing apik banget. Sanajan produsen nggawe telpon, dheweke ora duwe properti intelektual iPhone.

Disaranake maca: Carane Tuku Langsung Saka China

Nggolek Agen Sumber China Paling Apik?

Sumber Leeline mbantu sampeyan nemokake pabrik, entuk rega sing kompetitif, tindakake produksi, njamin kualitas lan ngirim produk menyang lawang.

Pitakonan babagan ODM

Kang siji kudu milih: OEM VS ODM?

Elinga tujuan bisnis sampeyan nalika milih arep nyewa pabrikan peralatan asli utawa desain asli. Kabutuhan sing beda bakal nuduhake pabrikan liyane. Iku mesthi babagan apa visi sampeyan kanggo bisnis sampeyan. Ngira anggaran lan ngerti prioritas sampeyan. Sampeyan bakal ngerti cara manufaktur sing paling cocog kanggo sampeyan nindakake iki.

Apa ruang lingkup kerja ODM?

 USB ngidini sampeyan nyambungake Lingkup Inspeksi menyang tablet utawa PC Windows. Fitur: Nindakake pemeriksaan Serat kanthi nutul tombol. Produk sing digawe ODM yaiku merek khusus. Mulane, siji bisa duwe jeneng merek. Perusahaan kasebut bakal ngaktifake perusahaan merek nggawe (kaya tambahan utawa) tanpa melu organisasi utawa mbukak pabrik.

Apa pasokan ODM?

Produser menehi administrasi pra-penciptaan. Kayata rencana dandan ide item lan desain lan nggawe asil pungkasan nggunakake label panuku.

Apa ODM njupuk wektu?

Ora, Iki minangka proses sing efisien amarga sampeyan ora kudu menehi desain utawa nggawe desain khusus.

Apa Sabanjure

ODM tegese Produsen Desain Asli. Yen sampeyan pengin cara sing murah kanggo miwiti jeneng merek sampeyan dhewe, mula bisa uga cocog kanggo sampeyan. Nyewa perusahaan kasebut minangka cara paling gampang kanggo nduwe produk bermerek ing domain sampeyan, mula priksa manawa sampeyan dadi pengusaha.  

Kita nyambungake karo akeh perusahaan ODM lan OEM sing dipercaya lan kabukten ing negara-negara Asia, sing paling penting, ing China. Yen sampeyan pengin dikenalake menyang perusahaan manufaktur paling apik, banjur hubungi kita

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 4.5 / 5. Nomer voting: 12

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.