7 Kasunyatan babagan Pemenuhan Pesenan Berpengaruh Persis Pilihan Sampeyan ing 2023

Sharline Shaw

Apa sampeyan wiwitan, bisnis, utawa pengecer sing pengin nambah pengalaman pelanggan? Sampeyan kudu mbayar manungsa waé kanggo pesenan kasenengan proses.

Pemenuhan pesenan, uga dikenal minangka pangolahan pesenan utawa mung pemenuhan, kalebu:

Nampa, pengepakan, lan pengiriman pesenan saka klien.

Minangka vetted perusahaan sumber sing wis luwih saka sepuluh taun ing industri, kita wis urusan karo akeh bisnis. Kabeh wis kawujud wishes customer. kepriye? Dheweke nindakake kanthi ngoptimalake proses pemenuhan pesenan lan strategi pemenuhan pesenan. Mula, kita wis nglumpukake kawruh sing akeh banget kanggo sampeyan bisa nuntun babagan iki.

Kanggo nggawe pengalaman sing luwih apik kanggo pelanggan potensial sampeyan? Wacanen!

Pangisi Tatanan

Makna Pesenan Pesen utawa Pemrosesan Pesen

Pemenuhan pesenan njamin pangiriman produk / layanan sing pas wektune. Pemenuhan pesenan kedadeyan nalika pelanggan nggawe pesenan karo perusahaan. Lan, tahan nganti dikirim. Iku ora mung babagan ngirim produk. Iki uga babagan mesthekake yen para pembeli seneng karo tuku.

Umume bisnis duwe versi proses pemenuhan pesenan. Sawetara praktik paling apik lan prosedur standar bisa mbantu nyepetake proses sampeyan. Uga, dheweke menang kepuasan pelanggan kanggo sampeyan.

Jinis-jinis Proses Pesenan Pesen

Pemenuhan pesenan yaiku proses njamin produk sampeyan tekan pelanggan. Nalika sampeyan nindakake pesenan, sampeyan bisa nggunakake salah siji saka telung cara:

Proses Pemenuhan Pesanan In-house / Pesenan Pesenan Mandiri

Iki tegese sampeyan ngurus kabeh pemenuhan pesenan ing omah. Saka kemasan nganti pengiriman! Iku pilihan sing apik yen sampeyan pengin ngontrol operasi sampeyan. Lan, yen sampeyan ora mikir mbuwang dhuwit kanggo peralatan lan karyawan. Iku pilihan apik yen sampeyan duwe sumber daya kanggo nangani. Sampeyan bisa uga nimbang nggunakake pemenuhan ing omah kanggo ngirit dhuwit kanggo biaya pengiriman.

Kahanan liyane yaiku…

Upaminipun sampeyan pengin mesthekake yen pelanggan duwe akses menyang informasi babagan pesenan. Sing, uga, ing kabeh wektu.

Pros:

  • Nawakake pengalaman tangan
  • Nawakake kebebasan kanggo ngontrol
  • Biaya-efektif

cons:

  • Ukurane angel
  • Mbutuhake wektu sing cukup

Pesenan Pihak Katelu

Pangolahan pesenan pihak katelu tegese outsourcing kabutuhan pemenuhan pesenan bisnis sampeyan menyang perusahaan sing duwe spesialisasi. Contone, sampeyan bisa nggunakake Amazon FBA utawa Shopify Plus kanggo outsource pemenuhan pesenan. Iku umum kanggo bisnis cilik sing wis overgrown. Nanging, dheweke ora duwe ruangan kanggo gudang lan staf gedhe!

Dadi, perusahaan sampeyan ora duwe sumber daya sing cukup kanggo ngatasi pemenuhan ing omah? Yen mangkono, pemenuhan outsource. Pemenuhan pihak katelu bisa dadi pilihan sing apik kanggo sampeyan.

Perusahaan pihak katelu nyakup kabeh aspek proses kasebut. Saka packing lan ngirim barang kanggo nangani layanan pelanggan! Banjur wenehi tanggung jawab kasebut marang sampeyan yen pesenan wis dikirim. Dheweke uga menehi rega layanan pemenuhan kanthi beda. Yen sampeyan nggunakake pemenuhan pihak katelu, priksa manawa kontrak sampeyan ngidini keluwesan. 

Pros:

  • Sampeyan bisa entuk diskon tarif pengiriman.
  • Nyisakke wektu sampeyan
  • Ndhukung pangiriman kanthi cepet

cons:

  • MOQs wajib.
  • Proses Onboarding Komplek

Kita bisa Made Drop Shipping saka China Gampang

Sumber Leeline yaiku kanggo mbantu Shopify & bisnis cilik sumber produk saka China lan mbangun bisnis merek sampeyan.

Dropshipping

Dropshipping yaiku nalika bisnis ora nangani inventaris dhewe. Nanging, tuku produk grosir saka pabrikan lan banjur didol menyang pelanggan. Semono uga, tanpa ndemek produk kasebut dhewe. Dropshipping populer karo pengecer online. Amarga ngidini dheweke nggedhekake bisnis tanpa inventaris!

Kajaba iku, yen ditindakake kanthi bener, iki minangka pilihan sing apik kanggo bisnis cilik. Dheweke mbantu nyoba produk anyar tanpa kuwatir babagan manajemen persediaan.

Pros:

  • Gratis saka panyimpenan utawa biaya ngarep
  • Ngirit wektu

cons:

  • Kurang bathi
  • Kurang kontrol

Kasembadan Hibrid

Pemenuhan hibrida tegese nggunakake metode gabungan layanan pemenuhan.

Sampeyan bisa nyimpen sawetara produk ing omah. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa uga nimbang outsourcing sawetara liyane liwat pihak katelu utawa dropshipping.

Pros:

  • keluwesan
  • Hibrid- Pendekatan

cons:

  • Ora ditrapake kanggo kabeh jinis bisnis

Proses Pemenuhan Pesanan: Kepiye Cara Proses Pemenuhan?

Proses Pemenuhan Pesanan

Kabeh proses pemenuhan pesenan bisa dipérang dadi enem langkah utama.

1) Nampa inventarisasi saka supplier

2) Manajemen persediaan

3) Gudang

4) Picking lan Processing

5) Pengepakan

6) Pengiriman

Nampa Persediaan saka Supplier

Sawise sampeyan duwe pesenan, wektune kanggo njupuk persediaan. Iki ngendi manajemen inventaris lan warehousing sampeyan main. Sampeyan kudu ngerti:

  • Apa jenis inventaris sing kudu sampeyan lakoni?
  • Pira sing wis disimpen ing saben lokasi?
  • Lan, kapan kadaluwarsa?

Banjur, nalika panyedhiya ngirim kiriman anyar, sampeyan bakal siyap langsung diproses. Utawa, paling sanalika bisa!

Manajemen Inventaris & Manajemen Gudang

Langkah pisanan ing proses pemenuhan yaiku nampa persediaan saka supplier. Iki kalebu rong perkara. 

1) Komunikasi karo supplier;

2) Mesthekake yen dheweke duwe kabeh sing dibutuhake ing wektu. 

Sampeyan uga pengin mriksa manawa persediaan wis diatur kanthi bener lan gampang diakses (sampeyan ora pengin kekurangan saham!). Pungkasan, sampeyan kudu mriksa barang sing ditampa. Iku nandheske yen kabeh cocog karo apa sing dipesen. Akeh perusahaan pemenuhan duwe gudang sing beda-beda kanthi strategis ing macem-macem lokasi.

Sampeyan uga pengin nglacak produk sing ana ing transit. 

Tuladhane:

Yen supplier ngirim pesenan saka China menyang Korea banjur saka Korea menyang Kanada lan nggunakake layanan mail prioritas USPS, bakal ana sawetara nomer nelusuri beda kanggo saben lelampahan. Sampeyan mbutuhake informasi iki kanggo tetep tab ing ngendi saben produk ing sembarang wektu tartamtu!

Picking & Processing

Langkah iki ditindakake sawise staf gudang sampeyan wis nampa kabeh inventaris. Dheweke bakal nggunakake pick-and-pack piranti lunak kanggo mindai saben item sing dipilih kanggo packing. Iki mbantu mesthekake yen ora ana kesalahan nalika teka wektu kanggo paket pesenan! Mesin pengepakan bakal kanthi otomatis ngetrapake label ing kothak. Lan bakal dikemas ing kontaner sadurunge dikirim.

packing

Yen sampeyan duwe pesenan, sampeyan kudu mesthekake yen wis dikemas kanthi bener supaya ora cilaka nalika transit. Cara pengepakan sampeyan uga kudu cocog karo cara pangiriman.

Tuladhane:

Yen sampeyan adol produk digital, ora perlu dikemas ing kothak. Nanging, yen sampeyan ngirim produk fisik, sampeyan kudu nggunakake kothak utawa bahan kemasan liyane.

Shipping

The proses pengiriman produk sampeyan uga penting.

Sawise njupuk lan ngemas produk, sampeyan kudu ngirim menyang pelanggan sanalika bisa. Supaya padha nampa pesenan online ing wektu! Sampeyan bisa nyewa perusahaan panyedhiya logistik pihak katelu utawa nindakake dhewe, gumantung saka:

  • Pira volume pesenan sing ditampa saben dina?
  • Pira karyawan sampeyan wis kerja kanggo sampeyan ing wektu tartamtu?

Apa sampeyan wis mutusake kanggo nindakake dhewe? Banjur, priksa manawa sampeyan ngemas kabeh barang kanthi cekap sadurunge dikirim. Dadi, ora ana karusakan sajrone transit utawa pangiriman. Amarga bisa nyebabake masalah mengko. Aja lali masang label pengiriman ing saben paket. Logistik pihak katelu biasane tuku label kasebut saka operator pengiriman. Dheweke uga milih bahan pengepakan kanggo layanan pemenuhan sampeyan. Supaya produk sing dipesen pelanggan tekan kanthi aman ing tangane.

Yen sampeyan ngandelake perusahaan logistik pihak katelu kanggo operasi pemenuhan pesenan, para pelanggan entuk pesenan kanthi biaya pengiriman sing luwih murah.

Sampeyan uga bisa nuntun wong-wong mau karo syarat tartamtu kanthi nulis ing a packing slip.

Manajemen Sawise-Sales 

Perusahaan mesthekake yen sampeyan entuk perawatan sawise dodolan sing paling apik wiwit dina sampeyan nggawe pesenan ing situs web kita. Sampeyan bisa hubungi wong-wong mau yen sampeyan duwe masalah karo pesenan. Utawa yen sampeyan pengin mbalekake produk sampeyan kanthi alasan apa wae. (Kalebu ora seneng karo produk utawa pengin liyane).

AMAN + Gampang Impor saka China

Kita kerja keras ing China, dadi sampeyan ora kudu: Sumber produk, Kualitas kontrol, pengiriman, lan liya-liyane.

Keuntungan Pemenuhan Pesanan kanggo Bisnis E-commerce

Kita ngerti yen sampeyan lagi sibuk. Kita entuk dhaptar sing migunani babagan mupangat paling dhuwur kanggo pemenuhan pesenan menyang eCommerce supaya sampeyan bisa bali menyang sing penting: ngembangake bisnis sampeyan.

Sampeyan ngirit wektu kanthi outsourcing kabutuhan pemenuhan pesenan.

Sampeyan bakal duwe katentreman atine ngerti sing pesenan ditangani ing wektu. Lan, dheweke bakal teka ing papan sing kudu ditindakake saben wektu.

Kanthi mitra pemenuhan pesenan sing tepat, sampeyan bisa mesthekake yen bakal ngemas produk sampeyan kanthi bener. Lan, kemungkinan karusakan luwih sithik sajrone transit. Iki tegese dheweke luwih seneng tekan tujuan sing katon anyar!

Mitra sing bener uga bakal duwe pengalaman nangani bali lan ijol-ijolan. Yen item teka rusak utawa ora kaya sing diterangake, dheweke bakal ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nggayuh kepuasan pelanggan. Iki nambah operasi bisnis sampeyan. Uga, njamin kabeh transaksi lancar saka wiwitan nganti rampung.

Mitra sampeyan uga bakal menehi data sing penting. Kayata jumlah pesenan saben dina lan sepira cepet pesenan kasebut ninggalake pusat pemenuhan utawa gudang.

Milih Pemenuhan Urutan sing Tengen

Nalika nerangake pesenan, ana akeh perkara sing kudu ditimbang sadurunge nggawe keputusan.

Sampeyan kudu mikir dhisik babagan mesthekake yen proses panampa sampeyan dioptimalake. Supaya persediaan sampeyan diisi maneh nalika dibutuhake lan dikirim kanthi cepet. Tanpa nyebabake telat kanggo pelanggan nunggu pesenan! Katon kaya ora-brainer? 

Nanging, yen sampeyan ora duwe proses streamline kanggo nampa lan ngolah pesenan sing mlebu, sampeyan bisa kelangan dhuwit lan pelanggan saben menit. Priksa manawa sistem manajemen inventaris sampeyan wis disiyapake supaya barang ora ilang utawa ilang nalika transit.

Bab liya sing kudu digatekake yaiku jinis produk utawa layanan sing sampeyan adol. Yen bisnis sampeyan adol barang sing mbutuhake penanganan khusus, kayata panganan utawa elektronik, luwih becik yen perusahaan ngirim barang kasebut dhewe lan ora liwat perusahaan pemenuhan pesenan. Siapke rencana B yen ana sing salah karo pusat pemenuhan, gudang, utawa fasilitas pengiriman. Sampeyan bisa uga kudu nyewa luwih akeh buruh sing bisa mbantu ngemas lan ngirim nalika sibuk.

Katelu, simpen jumlah persediaan sing cukup kanggo njaga panjaluk pamirsa.

Pelanggan sampeyan ngarepake wektu pangiriman sing cepet. Yen ora entuk barang sajrone 72 jam, dheweke bakal pindhah menyang vendor liyane sing bisa ngirim luwih cepet.

Tantangan Pemenuhan Urutan Dijelasake

Tantangan Pemenuhan Tatanan

Nalika sampeyan lagi mbukak perusahaan, gampang nglirwakake rincian eksekusi rantai pasokan sampeyan. Nanging yen sampeyan ora ngerti carane saben bagean saka chain sumber bisa bebarengan, sampeyan bisa ngrampungake karo sawetara tantangan kasenengan abot.

Kontrol Inventori

Kontrol inventarisasi penting kanggo ngatur biaya lan mesthekake yen pelanggan entuk produk kanthi cepet lan efisien. Yen tingkat sistem inventaris dhuwur banget, sampeyan bakal mbuwang papan panyimpenan lan biaya inventaris sing ora perlu. Nalika lagi kurang, pelanggan bisa uga ora bisa nemokake apa sing dikarepake ing saham nalika pengin.

Perencanaan Panjaluk

Perencanaan panjaluk uga penting kanggo ngatur biaya lan njamin pangarepan pelanggan. Nanging, iki kalebu prédhiksi jumlah panjaluk sing bakal ditindakake sajrone wektu tartamtu supaya produsen bisa ngasilake produk sing cukup kanggo nyukupi kabutuhan kasebut. Semono uga, tanpa ngluwihi anggaran biaya produksi utawa duwe barang sing ora bisa didol ing gudang. Perencanaan panjaluk mbantu perusahaan mesthekake yen ora kakehan utawa kurang prodhuksi adhedhasar data dodolan saka taun-taun sadurunge.

Perencanaan Logistik

Perencanaan logistik kalebu mesthekake yen produk sampeyan kasedhiya yen dibutuhake. Apa tegese njaluk saka supplier utawa menyang tangan pelanggan yen wis dituku online (utawa ing wong)! Iki asring melu mesthekake manawa pemasok sampeyan duwe papan sing cukup kanggo nyimpen inventaris ing tangan sadurunge dikirim kanggo dikirim, sing bisa angel yen ora ana ruangan sing cukup!

Manajemen Rantai Pasokan:

Manajemen rantai pasokan kalebu ngerteni bagean apa sing digunakake kanggo nggawe saben produk supaya sampeyan ngerti saka ngendi asale (lan sapa sing nyedhiyakake bagean kasebut).

Ngapikake Pesenan Pesen

Nggolek kanggo nambah kasenengan pesenan? Sampeyan bisa nindakake sawetara perkara kanggo mbantu sampeyan.

Nduwe Model Pemenuhan Pesenan sing Cocok:

Pisanan, priksa manawa sampeyan duwe model pemenuhan pesenan sing cocog kanggo bisnis sampeyan. Paling bisnis nggunakake gudang utawa pusat distribusi kanggo nyimpen persediaan lan dikirim menyang pelanggan. Nanging toko sampeyan bisa uga dadi gudang sampeyan yen sampeyan lagi eceran. Yen mangkono, pikirake macem-macem cara sampeyan bisa nambah visibilitas rantai end-to-end. Supaya kabeh wong sing melu proses ngerti apa sing kedadeyan.

Gunakake Micro Warehousing:

Sampeyan uga kudu nimbang nggunakake gudang mikro yen sampeyan adol produk abot utawa rapuh. Iki ditrapake utamane kanggo panganan kaya daging lan produk. Iku ora worth risiko ngirim menyang negara karo item liyane ing siji kothak!

Nduwe Komunikasi sing Apik karo Staf Gudang lan Tim Pemenuhan

Cara liya sing apik kanggo ngrampungake pesenan sing efisien yaiku njamin komunikasi sing apik karo staf gudang lan tim pemenuhan. Priksa manawa tim pemenuhan sampeyan ngerti apa sing dikarepake. Lan carane kudu sesambungan karo pelanggan nalika nelpon pesenan.

Visibilitas Rantai End-to-End

Kanthi visibilitas chain end-to-end, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng ing ngendi kabeh inventaris sampeyan. Sampeyan bakal ngerti persis ing ngendi disimpen lan suwene wektu kanggo pindhah saka titik A menyang titik B supaya kabeh bisa lancar. Kelemahane yaiku cara iki isih duwe biaya, sanajan menehi visibilitas sing luwih apik tinimbang model liyane.

Disaranake maca: Kepiye cara mbayar supplier ing Alibaba liwat Pay Later?

 Pangiriman Cepet, Gampang lan Murah saka China 

Aja ragu-ragu hubungi Leeline Sourcing kapan wae babagan kiriman sampeyan saka China.

FAQ Pemenuhan Pesanan

1. Apa pilihan kanggo pemenuhan pesenan?

Bisnis, pengecer, utawa wiwitan duwe papat opsi pemenuhan:
1. Ing omah
2. Outsourcing Pemenuhan
3. Drop pengiriman
4. Hibrida

2. Apa tingkat pemenuhan pesenan?

Mangkene rumus prasaja kanggo nemtokake tingkat pemenuhan pesenan:
Jumlah Pesenan sing Diproses ÷ Total Jumlah Pesenan sing Ditampa = Tingkat Pemenuhan Pesenan.

3. Apa sing paling penting ing proses pemenuhan urutan?

Sing paling penting ing proses pemenuhan pesenan yaiku manajemen persediaan.

kesimpulan

Dadi, kabeh babagan pemenuhan pesenan. Muga-muga kita wis njlentrehake kabeh pitakonan sampeyan babagan proses lengkap layanan pemenuhan. Bingung, apa sabanjure? Iku cukup prasaja. Temtokake model pemenuhan pesenan sing cocog lan strategi pemenuhan pesenan kanggo bisnis sampeyan lan ndeleng mekar. Pungkasan, lacak proses pemenuhan pesenan kanthi bantuan sistem manajemen pesenan. Lan, kita yakin manawa sampeyan bakal entuk tingkat kepuasan pelanggan sing dikarepake.

Pengin sinau luwih lengkap babagan pemenuhan pesenan? Utawa duwe pitakonan utawa uneg-uneg? Deleng kaca layanan kita kanggo rincian liyane.

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 5 / 5. Nomer voting: 1

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.