Carane Njupuk Fotografi Produk

Sharline Shaw

Apa sampeyan pengin ngerti carane njupuk foto produk? Fotografi produk bakal ningkatake nilai bisnis sampeyan supaya sampeyan ana ing dalan sing bener. 

Kita sinau carane nindakake macem-macem proyek fotografi produk liwat sepuluh taun nggarap sawetara penjual eCommerce. Saka njupuk barang gedhe kaya perabot omah nganti njupuk miniatur kaya tokoh aksi dolanan, kita ngerti langkah-langkah fotografi sing dibutuhake. 

Kita wis nyekseni kepiye fotografi produk bisa nguatake reputasi merek, nambah penghasilan, lan mbangun kapercayan ing antarane para penjual lan para panuku. Sampeyan uga bisa sukses minangka bisnis eCommerce pengusaha nggunakake fotografi produk. 

Kita bakal ngrembug babagan fotografi produk, macem-macem jinis, lan sawetara tips kanggo mbantu sampeyan lelungan. Aja kantun lan terus maca. 

Carane Njupuk Fotografi Produk

Apa Photography Produk?

Fotografi produk nyorot titik paling laris ing sawijining produk. Lan gambar produk iki tujuane mbujuk pelanggan supaya tuku layanan utawa produk. Sampeyan mbokmenawa wis duwe foto produk yen sampeyan duwe toko online. Nanging, yen sampeyan pengin pelanggan tuku luwih akeh produk saka sampeyan, sampeyan kudu nambah standar fotografi produk sampeyan. 

Pay manungsa waé menyang fotografi produk amarga kesan pisanan pungkasan. 

Pentinge Fotografi Produk

Pentinge Foto Produk

Fotografi produk sing sukses ndadekake wong pengin tuku. Lan yen sampeyan bisa ngoptimalake gambar ing situs web eCommerce, sampeyan bakal bisa nambah revenue. 

Mangkene keuntungan sing wis kabukten nggunakake foto sing berkualitas:

  • Grab manungsa waé pelanggan

Gambar kanthi tampilan visual kanthi kualitas dhuwur cenderung luwih digatekake. Dadi, sampeyan bakal narik kawigaten para pelanggan potensial, sing bakal menehi kesempatan luwih akeh kanggo dodolan. 

  • Nggawe produk sampeyan metu

Bakal ana bakul liyane sing adol produk sing padha karo sing sampeyan duwe. Nanging yen gambar sampeyan luwih apik, pelanggan bakal milih toko sampeyan tinimbang pesaing sampeyan. 

  • Mbangun reputasi merek sampeyan

Yen sampeyan nglampahi wektu kanggo polishing fotografi produk, mula pelanggan bakal percaya manawa produk sampeyan uga berkualitas. Mangkono, reputasi sampeyan bakal luwih apik, lan sampeyan bisa miwiti branding kanthi positif. 

15 Jinis Fotografi Produk

1. Fotografi produk gaya urip

Foto gaya urip asring fokus ing wong lan produk sing digunakake. Gaya fotografi iki nggambarake produk lan pengalaman nggunakake. Sinau luwih lengkap babagan fotografi produk gaya urip ing kene

2. Fotografi produk DIY 

Foto produk DIY yaiku tumindak njupuk foto produk sampeyan dhewe. Penjual sing duwe toko online nanging ora pengin mbuwang dhuwit nyewa fotografer profesional asring milih genre iki. Kita nulis artikel iki kanggo sampeyan yen sampeyan pengin ngerti carane njupuk foto produk sampeyan dhewe. 

3. Fotografi produk latar mburi putih

Foto latar mburi putih populer ing situs web eCommerce kaya Shopify lan Amazon. Nggunakake latar mburi putih minangka cara sing gampang kanggo ngasilake gambar kanthi kualitas sing murah. Latar mburi putih ngilangi gangguan lan nggawe foto produk sampeyan metu. Klik kene kanggo mangerteni sing luwih lengkap. 

4. Fotografi produk Shopify

Fotografi produk Shopify yaiku kanggo foto produk sing digunakake ing Shopify. Shopify minangka platform adol online, lan njupuk gambar khusus bisa menehi akeh keuntungan kanggo bakul. Kita nulis artikel iki kanggo sampeyan yen sampeyan pengin adol ing Shopify

5. Fotografi produk make up

Foto produk dandanan nyorot dandanan sing diiklanake. Fotografi jinis iki biasane nggunakake gambar close-up saka produk utawa produk sing digunakake. Sephora lan Nordstrom minangka perusahaan gedhe sing nggawe foto apik tenan kanggo genre fotografi iki. Pengin ngerti luwih akeh? Waca iki. 

Fotografi Produk

6. Fotografi e-commerce

Tujuan gambar eCommerce yaiku kanggo adol produk sampeyan kanthi online. Akeh sudut biasane dijupuk kanggo nuduhake foto liyane saka produk tartamtu. Nduweni kualitas gambar sing dhuwur iku penting ing jinis fotografi iki amarga bakal mbantu toko sampeyan dadi beda karo wong liya. Waca liyane. 

7. Fotografi sandhangan

Fotografer nggunakake fotografi sandhangan kanggo njupuk gambar sandhangan lan sandhangan liyane. Fokus ing busana busana lan asring ditembak kanthi bantuan model kanggo nggambarake kualitas produk. Yen sampeyan pengin njupuk foto sandhangan sampeyan dhewe, maca liyane kene. 

8. Fotografi sepatu

Foto sepatu nyorot nilai jual lan kualitas sepatu. Ing fotografi sepatu, Tujuane kanggo nggawe pelanggan pengin tuku sepatu sing katon ing gambar. Nike lan Adidas duwe akeh conto gambar sepatu. Waca liyane babagan fotografi produk sepatu. 

9. Fotografi mebel

In fotografi mebel, subyek saka nembak punika Piece Furnitur. Furnitur asring dijupuk ing lingkungan alam. Dadi, paling apik kanggo njupuk amben ing setelan kamar turu. Bukak artikel iki kanggo sinau babagan njupuk fotografi furnitur sampeyan dhewe.

10. Fotografi komersial

fotografi komersial digunakake kanggo promosi produk lan layanan online lan offline. Gambar ing situs web eCommerce lan poster ing dalan-dalan minangka bagean saka fotografi komersial. Sinau luwih lengkap kene.

Fotografi Produk

11. Fotografi produk perhiasan

Jinis fotografi iki nyorot perhiasan lan aksesoris ing gambar. Asring, ditembak nggunakake latar mburi warna sing padhet kanggo ngindhari gangguan lan nggawe perhiasan kasebut katon. We nutupi topik iki sak tenane ing artikel iki. 

12. Fotografi produk latar mburi

In fotografi produk latar mburi, latar mburi gambar diwenehi wigati. Iki bisa dadi latar mburi warna, latar mburi putih, lan malah tekstur. Pilihan latar mburi sampeyan penting kanggo nduwe gambar tanpa gangguan klik ing kene kanggo sinau luwih lengkap. 

13. 360 ° fotografi produk

Foto produk 360° njupuk saben aspek saka produk. Jinis fotografi iki ngidini para pelanggan ngowahi gambar supaya bisa ndeleng saben detail sing pengin dideleng. Fotografi produk 360° mbutuhake tingkat katrampilan tartamtu, nanging kita bisa nulungi sampeyan ing artikel iki. 

14. Fotografi produk dolanan

In fotografi produk dolanan, dolanan minangka fokus utama foto. Pengecer lan perusahaan dolanan nggunakake jinis fotografi iki kanggo ngiklanake dolanane. Grup Lego minangka salah sawijining perusahaan dolanan paling misuwur sing nggunakake fotografi jinis iki. Pengin sinau carane nggawe dolanan fotografi dhewe? Waca iki. 

15. Fotografi produk kreatif

Foto produk kreatif ngleksanakake kreatifitas menyang nembak produk digunakake kurang. Fotografer nindakake iki kanthi ngganti latar mburi, nggunakake efek asap, lan nggunakake kacepetan rana sing alon. Ana cara tanpa wates kanggo kreatif babagan gambar sampeyan. Waca liyane babagan fotografi produk kreatif. 

Nggolek Produk Cina Paling Apik?

Leelinesourcing mbantu sampeyan nemokake Produk Paling Apik Digawe ing China kanthi kualitas dhuwur kanthi biaya sing menarik.

Kepiye carane njupuk foto produk nganggo iPhone?

Fotografi produk profesional biasane dijupuk nganggo kamera DSLR. Nanging kamera smartphone uga bisa nggawe foto produk kanthi kualitas dhuwur saiki. 

Kanggo nggawe produk nganggo iPhone utawa fotografi seluler, ngoptimalake setelan kamera sampeyan penting banget. Pilih setelan sing paling dhuwur lan gunakake kabeh piksel sing kasedhiya. Eksperimen karo kontrol kamera lan deleng apa sing ngasilake gambar pungkasan sing paling apik. 

Investasi ing peralatan cahya sing luwih apik lan aja nganggo lampu kilat kamera kanggo madhangi produk sampeyan. Yen sampeyan duwe wadhah telpon, gunakake minangka tripod kanggo nyuda goyangan kamera. 

Kamera smartphone bisa nggawe foto produk sing berkualitas anggere sampeyan tindakake langkah sing dibutuhake. 

Apa sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan nggunakake kamera telpon kanggo njupuk? Pindhah menyang artikel iki.

Cara njupuk foto produk nganggo iPhone

5 Tips kanggo fotografi produk

Tip 1: Nduwe Cahya Cukup

Apa sampeyan nggunakake cahya alami kaya srengenge langsung utawa cahya gawean minangka kémah cahya, priksa manawa sampeyan duwe cukup cahya ngisi ing studio foto. Cahya bakal dadi faktor penentu kualitas foto sampeyan. 

Cahya produk sampeyan saka kabeh sisih lan ngarahake cahya sing luwih alus tinimbang cahya sing kasar. Kanggo motret produk ing jero ruangan, kontrol cahya nalika sampeyan njupuk foto produk. Kanthi cara iki, sampeyan ora bakal entuk bayangan sing atos. Sampeyan uga bisa nggunakake bouncer cahya kaya papan poster kanggo nyebarake cahya.

Pengin ngerti carane nggawe persiyapan lampu fotografi produk? Maca liyane kene. 

Tip 2: Gunakake Sudut Beda

Sudut kamera sampeyan bakal nemtokake tampilan foto produk sampeyan. Lan siji-sijine cara kanggo milih sudut sing paling apik yaiku nyoba kabeh. Aja njupuk saka posisi sing padha saben wektu.

Apa sampeyan nggunakake kamera profesional utawa kamera telpon, njupuk saka macem-macem sudhut. Sampeyan pengin gambar sampeyan narik kawigaten para pelanggan, supaya bisa ndeleng kabeh rincian produk sing dikarepake. 

5 Tips kanggo fotografi produk

Tip 3: Gunakake Auto White Balance

Opsi imbangan putih otomatis ing kamera sampeyan bakal rampung. Sampeyan ora kudu nyetel setelan iki kanthi manual, dadi mung sijine ing otomatis. 

Kanthi cara iki, sampeyan bisa fokus nyetel setelan kamera liyane kayata ISO, aperture, lan kacepetan rana. 

Tip 4: Coba Lensa Beda

Yen bisa, coba ganti lensa sampeyan saiki. Lensa beda duwe zoom digital beda lan duwe macem-macem fitur unik.

Yen sampeyan njupuk foto dolanan, lensa makro bisa entuk manfaat kanggo sampeyan. Ing sisih liya, lensa sudhut amba bisa nggampangake sampeyan pas karo foto produk ing pigura kanggo fotografi furnitur. 

Tip 5: Aja Skip Pasca-produksi

Ing genre fotografi apa wae, luwih becik nyunting foto sadurunge dilebokake kanggo ndeleng jagad. Akeh piranti lunak nyunting foto kasedhiya online. Adobe Lightroom lan Photoshop minangka loro sing paling populer.

Proses panyuntingan butuh sawetara wektu kanggo dikuasai, nanging yen sampeyan nindakake, bakal nambah kualitas foto produk sampeyan kanthi signifikan. 

Yen sampeyan ora pengin mbuwang ekstra kanggo nyunting gambar, kasedhiya aplikasi edit foto gratis. Kanggo ios lan Android, sampeyan bisa nggunakake VSCO lan Canva kanggo nyunting. Lan kanggo pangguna desktop, PIXLR bisa dadi pilihan sing apik. 

Nggolek Agen Sumber China Paling Apik?

Sumber Leeline mbantu sampeyan nemokake pabrik, entuk rega sing kompetitif, tindakake produksi, njamin kualitas lan ngirim produk menyang lawang.

Pitakonan babagan Fotografi Produk

Apa sing dibutuhake kanggo fotografi produk dhasar?

Sampeyan butuh kamera, lampu, tripod, lan latar mburi putih sing prasaja kanggo fotografi produk dhasar. Gunakake item kasebut kanggo nggawe persiyapan sing paling gampang kanggo entuk gambar sing menarik kanthi anggaran winates. 

Apa fotografi produk angel?

Fotografi produk bisa medeni, nanging ora angel. Kanthi tips lan pandhuan sing tepat, sampeyan bakal bisa njupuk gambar sing menarik kanggo toko eCommerce sampeyan kanthi cepet. 

Pira regane gambar produk?

Biaya nembak produk gumantung ing lokasi sampeyan lan sapa sing nyewa. Sawetara fotografer ngisi luwih dhuwur tinimbang liyane. Nanging yen sampeyan arep nindakake Foto produk DIY, biaya bakal Ngartekno luwih murah. 

Kepiye carane bisa entuk gambar definisi dhuwur?

Sampeyan bisa entuk gambar definisi dhuwur yen sampeyan nambah kualitas gambar. Apa nggunakake DSLR utawa kamera ponsel, ganti kualitas gambar ing setelan kanggo milih resolusi sing paling dhuwur. 

Apa Sabanjure

Ana akeh cara kanggo njupuk foto produk. Nanging aja kuwatir, amarga kita duwe pedoman kanggo kabeh gaya fotografi sing ditulis ing ndhuwur. Siapke peralatan, nyiyapake lampu, motret saka macem-macem sudut, lan sampeyan bakal entuk foto produk impen sampeyan. 

Yen wis siyap miwiti bisnis sampeyan, we’ll help you find reputable suppliers that can provide you with photo-worthy products. Klik kene kanggo kutipan gratis. 

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 5 / 5. Nomer voting: 1

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.