Agen Sumber 101: Kepiye Nemokake Agen Sumber Paling Apik?

Sharline Shaw

Bisnis ekspor global saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan. Akeh perusahaan ngimpor produk sing berkualitas kanggo bisnis sing duwe bathi.

Nanging, ora gampang golek produk sing apik. Sampeyan kudu ngatasi alangan kayata katrampilan basa kanggo ngatasi panyedhiya. Ana uga risiko tartamtu nalika ngimpor saka negara liya.

Ing kasus iki, agen sumber minangka alternatif kanggo sumber dhewe. Agen sumber wis berpengalaman ing urusan bisnis kanggo para panuku ing saindenging jagad. 

 Kita bakal nuduhake carane, kenapa, lan ing ngendi sampeyan bisa nemokake agen sumber kanggo proses sumber sampeyan. Ayo nyilem langsung!

Agen Sumber Daya 101

Apa Agen Sumber?

Agen sumber nulungi para panuku global ing sumber panyedhiya produk. Spesialis sumber iki nyedhiyakake macem-macem layanan kanggo perdagangan internasional.

Agen sumber sing dipercaya bakal ngirit biaya, wektu, lan repot ing rantai pasokan. 

Sampeyan bisa uga ngunjungi situs web utawa njaluk pitunjuk saka kanca kanggo nemokake agen sumber.

Apa Sing Ditindakake Agen Sumber?

Agen Sumber mbantu sampeyan nemokake sing cocog supplier utawa produk sing sampeyan butuhake. 

Sampeyan bisa sumber produk saka supplier sing dipilih liwat agen sumber. Yen ora, sampeyan kudu nyritakake syarat sampeyan menyang agen sumber.

Layanan utama agen sumber bisa kalebu:

Apa Sing Ditindakake Agen Sumber
  • Komunikasi lan rembugan karo supplier
  • Ngawasi proses produksi
  • Nganyari sampeyan karo proses
  • Ngatur karo perusahaan logistik kanggo panyimpenan lan pengiriman
  • Mbantu nindakake inspeksi kualitas

Kaluwihan saka A Great Sourcing Agent

Mangkene keuntungan saka nyewa agen sumber:

  1. Jaringan Supplier Kuwat

Agen sumber sing apik wis berpengalaman kanggo verifikasi pemasok sing cocog. Padha kerep duwe jaringan supplier kuwat kanggo sumber produk kualitas.

  1. Ngirit biaya

Agen sumber profesional uga bisa mbantu ngirit dhuwit. Iku worth iku malah sawise nambah biaya layanan. Perusahaan sumber iki nggawe negosiasi rega sing apik kanggo entuk rega sing kompetitif kanggo sampeyan. 

  1. Wektu-Saving

Perusahaan sumber duwe pengalaman inspeksi, kompilasi, dealing, lan pengiriman. Sampeyan bisa ngirit wektu luwih akeh ing rantai pasokan karo agen sumber.

  1. Layanan Sumber Sawijining

Agen sumber nangani kabeh proses pengadaan kanggo para panuku saka negara liya. Contone, inspeksi kualitas, audit pabrik, precedence legal. koleksi barang, bea cukai, Etc.

  1. Keamanan sing Luwih Apik

Agen sumber sing apik mbantu ngatasi alangan lan risiko sing bisa ditindakake. Sampeyan bisa nyuda resiko saka supplier ala, telat pangiriman, utawa barang inferior. Iku bakal nambah daya saing inti sampeyan.

Bedane antarane agen sumber, distributor, grosir, perusahaan dagang

  • Agen Sourcing

Agen sumber bakal nggawe kontak layanan karo pemasok lan pabrikan potensial. 

Agen sumber sumber produk miturut syarat perusahaan. Agen sumber iki entuk komisi saka tuku. 

  • Distributor

Distributor bakal tuku produk akeh saka pabrikan, kadhangkala khusus. 

Padha ngedol jumlah gedhe saben produk kanggo produsen utawa pengecer. Distributor asring bisa nyedhiyakake akeh barang nganti setaun.

  • Pemborong

Grosir bakal tuku barang akeh saka distributor. Dheweke banjur adol maneh barang kasebut kanthi jumlah sing luwih cilik kanthi rega sing ditandhani kanggo entuk bathi. 

Pelanggane yaiku pengecer, pedagang, utawa liya-liyane, nanging dudu konsumen. Dheweke asring nyedhiyakake produk kasebut sajrone telung nganti nem wulan.

Perusahaan dagang padha karo grosir. Padha biasane ngedol ing jumlah cilik.

Pedagang iki adol macem-macem jinis produk menyang konsumen, bisnis, utawa pemerintah. 

3 Jinis Agen Sumber

Kene macem-macem jinis Agen sumber China kanggo mbantu sampeyan nemokake supplier. Dheweke minangka agen sumber tunggal, agensi sumber, lan perusahaan sumber.

Jinis Agen Sumber

1. Agen Sumber Tunggal Sing Makarya Mandiri

Agen sumber China iki makarya kanthi mandiri, biasane nganggo jaringan cilik. Dheweke ora duwe riwayat kinerja, Dadi, angel nyana kualitas layanan agen sumber.

Kajaba iku, ana kemungkinan scamming saka agen sumber. Dheweke mung bisa ilang dibandhingake karo perusahaan sumber gedhe liyane.

2. Agensi Sumber

Agen sumber duwe akeh agen sumber China, saben duwe keahlian sing bisa digunakake. Agensi sumber mbantu sumber elektronika konsumen, produk kecantikan, perabotan, lsp.

Agen sumber duwe jaringan sing luwih kuat kanggo nemokake produk sing sampeyan butuhake. Nanging, agensi sumber biaya luwih akeh dibandhingake karo agen sumber independen.

3. Perusahaan Sumber & Logistik Layanan Lengkap

Iki minangka jinis agen sumber sing paling larang nanging serbaguna. Nanging, sampeyan bakal gumantung banget karo perusahaan sumber. Perusahaan sumber kasebut duwe jaringan layanan sumber sing akeh. 

Sampeyan bisa entuk supplier sing cocog saka macem-macem pasar liwat perusahaan sumber. Dheweke uga nangani pemeriksaan kualitas, logistik, pengiriman, lsp.

Pira Biaya Agen Sumber?

Komisi

Sampeyan kudu nggawe strategi kanggo biaya sampeyan Agen sumber China. Mangkene apa sing bisa sampeyan ngarepake saka layanan agen sumber:

  • Komisi

Umume agen sumber nggarap komisi. Komisi gumantung saka jumlah lan frekuensi pesenan. Umumé, dumunung ing 2-10% (6% biasane), sing luwih dhuwur kanggo pesenan sing luwih cilik.

Agen sumber setuju karo komisi kasebut nalika proses utama wis rampung. Iki kalebu nemokake supplier, komunikasi spesifikasi, rembugan rega lan kualitas, etc.

  • Tingkat Saben Jam

Sawetara perusahaan sumber ngisi bayaran adhedhasar jam kerja. Nanging, ana rong kekurangan utama. Agen sumber China bisa mbuang wektu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake kanggo nemokake pemasok. 

Agen sumber bisa uga ngisi jam ekstra sing ora perlu. Pancen angel kanggo netepake suwene suwene agen sumber bisa ngrampungake pakaryane. 

  • Biaya Flat

Iki minangka cara sing luwih gampang kanggo mutusake biaya ing wiwitan proyek. Sing nyekel? 

Agen sumber bakal dibayar sanajan sampeyan ora milih pemasok sing diwenehake. Agen sumber China bisa uga ora nggawe upaya maksimal kanggo nemokake supplier dipercaya.

  • Struktur Pembayaran Campuran

Model iki bisa nguji kemampuan agen sumber, saliyane kualitas produk. Sampeyan bakal mbayar ragad flat rate menyang agen sumber kanggo jumlah tartamtu.

Nalika pesenan ngluwihi nilai ambang, sampeyan bisa ngisi komisi kasebut. Sampeyan uga bisa njaluk jumlah cilik lan njaluk produk digawe kanggo verifikasi kualitas.

Cara Golek Agen Sumber Paling Apik Kanggo Bisnis Sampeyan

Langkah 1: Ngerti syarat sampeyan. 

Iki penting amarga sampeyan ora bisa nyilem menyang pasar tanpa kawruh utawa strategi babagan apa sing sampeyan butuhake.

Assessment iki bakal menehi wawasan babagan pasar produk kanggo fokus, lokasi kanggo konsentrasi, segmen target sing kudu disambungake, lsp.

Kabeh unsur kasebut kudu ditetepake amarga agen sumber sampeyan mung bisa direkrut nalika sampeyan bisa ngirim wawasan kasebut.

Langkah 2: Rencana Anggaran Panjenengan

Nyetel anggaran minangka unsur penting liyane. Kaya sing wis disorot sadurunge, ana sawetara jinis perusahaan sumber sing makarya ing pasar.

Saben perusahaan lan perusahaan duwe tunjangan, kontra, lan biaya. Sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan nggawe strategi anggaran, sampeyan kudu nyisihake sawetara jumlah kanggo kahanan sing ora becik.

Kajaba iku, priksa manawa sampeyan entuk layanan luwih dhisik sadurunge nyerahake kabeh pembayaran.

Langkah 3: Pilih Agen Sumber 

Nalika sampeyan mlebu ing pasar, sampeyan bisa nemokake sawetara perusahaan sing bakal nawakake layanan sumber ing domain sing disenengi.

Kajaba iku, ngati-ati kanthi ati-ati kanggo ngevaluasi kemampuane amarga ora ngerti sing cilik bisa nyebabake pilihan sing ora apik, sing bakal mengaruhi proses sakabèhé.

Langkah 4: Negosiasi Pembayaran

Iki bakal ngidini sampeyan ngirim informasi menyang macem-macem agen sumber. Sampeyan banjur bisa milih rincian kanggo mbandhingake lan milih sing nawakake layanan sing paling cocog karo kabutuhan sampeyan.

Nduwe perbandingan bakal ngidini sampeyan ngerti apa jenis agen sumber sing digunakake ing pasar. Iku uga bakal bantuan ing nyimpen dhewe saka scammers.

Langkah 5: Siapke Agreements 

Iki bakal ngidini sampeyan ngerti tawaran apa sing paling apik kanggo sampeyan, lan apa sing bisa ditindakake kanggo negosiasi rega karo agen sumber.

Napa milih mriksa lisensi perusahaan sumber sing dipilih yaiku manawa perusahaan scamming bakal nyuda komunikasi, lan sampeyan uga bisa ngerteni babagan nomer lisensi kasebut.

Iki bakal mbantu ngirit wektu lan sumber daya sing dibutuhake kanggo tahap pambiji lan bakal ngaktifake pilihan kanthi cepet.

Langkah 6: Rembugan pembayaran

Nalika sampeyan wis nyawiji munggah dhaftar calon paling cocok minangka agen sumber, iku 'wektu sampeyan rembugan ing syarat-syarat dhuwit.

Sampeyan kudu netepake lan milih cara pembayaran apa sing bakal disepakati agen sumber. Uga, evaluasi strategi pembayaran sakabèhé, mbudidaya anggaran sakabèhé sing wis disetel.

Rembugan rega ora butuh wektu, lan sampeyan bisa entuk jawaban sing jelas saka dheweke. Kajaba iku, sampeyan uga bisa rembugan babagan nambah utawa nyuda komisi yen sampeyan pesen maneh.

Langkah 7: Tulis Mudhun Kabeh Sing Disepakati

Pungkasan nanging paling ora, sampeyan kudu duwe kabeh ing kontrak. Iki minangka unsur penting liyane amarga iki bakal ngidini sampeyan ngrampungake kabeh.

Kanthi cara kasebut, sampeyan bisa ngamanake pungkasan saka kahanan sing ora becik kayata masalah pembayaran, bedane kualitas, lsp.

Milih cara kasebut bakal ngidini sampeyan milih agen sumber sing kompeten. Sampeyan bisa mesthekake yen saben langkah sing perlu ditindakake kanggo tahap pemilihan.

Nggolek Agen Sumber Paling Apik?

Sumber Leeline mbantu sampeyan nemokake pabrik, entuk rega sing kompetitif, tindakake produksi, njamin kualitas lan ngirim produk menyang lawang.

Top 20 Agen Sumber AS

Agen sumber tumindak minangka staf sumber outsourcing sampeyan. Dheweke nangani kabeh proses sumber produk saka pasar AS. 

Uga, agen sumber njamin kontrol kualitas lan rega kompetitif mudhun ing rantai pasokan sampeyan. Sampeyan bisa njaluk supplier cocok liwat wong-wong mau.

Waca artikel iki yen sampeyan nggoleki agen sumber sing apik ing AS.

Waca liyane: Top 20 Agen Sumber AS

Sourcing vs. pengadaan

Loro-lorone layanan pengadaan lan sumber penting kanggo rantai pasokan sampeyan. Nanging, ana bedane antarane rong layanan kasebut.

  • Sourcing

Proses sumber yaiku kanggo nemtokake syarat tuku lan golek supplier.

  • Pengadaan

Procurement yaiku kanggo tuku barang lan layanan saka pemasok sing mumpuni. Waca artikel iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan sumber lan pengadaan. 

Waca liyane: Sourcing vs. Pengadaan

Apa Sumber Produk ?

Sumber produk ditindakake dening agen sumber atas jenenge para panuku saka negara manca. Iki kalebu sawetara prosedur lan saluran sumber produk. Contone, produksi sampel, bundling, kontrol kualitas, lsp. 

Sampeyan bisa njaluk persis apa sing dikarepake saka agen sumber, preduli saka kategori. Ayo sinau luwih lengkap babagan sumber produk dening agen sumber ing kene.

Waca liyane: Apa Sumber Produk?

Apa Agen Purchasing?

A agen tuku tuku barang lan layanan saka supplier sing cocog. Dheweke kerja sama karo agen sumber kanggo njamin pasokan, biaya, lan kualitas sing tepat. 

Kajaba iku, dheweke ngrancang anggaran, negosiasi kontrak, lan ngatur pemasok. 

Yen rampung kanthi apik, agen tuku bisa nambah kabeh rantai pasokan. Sampeyan bisa ngunjungi kene kanggo entuk informasi babagan agen tuku. 

Waca liyane: Apa iku Agen Purchasing?

Apa sumber negara murah?

Sumber negara murah minangka strategi kanggo nyuda biaya ing rantai pasokan sampeyan. Perusahaan sumber sumber teknologi, bahan mentah, utawa layanan saka negara kasebut. 

Rantai pasokan sing kuwat saka negara kasebut ngidini sumber produk murah. Ana akeh produk kualitas saka supplier dipercaya ing kene.

Pengin ngerti luwih akeh babagan sumber negara murah? Artikel iki kanggo sampeyan.

Waca liyane: Apa Sumber Negara Berbiaya Murah?

30 situs web Sumber paling apik

Kejabi nyewa agen sumber lokal, sampeyan uga bisa sumber saka situs web sumber. Sampeyan bisa entuk akses menyang laporan audit pabrik lan lisensi bisnis. 

Kanthi metode sumber produk iki, sampeyan uga bisa nemokake supplier paling apik adhedhasar kabutuhan sampeyan. Uga, situs web sumber nyathet pemasok kanthi produk bermutu kanthi rega pabrik. Klik kene kanggo mangerteni sing luwih lengkap.

Waca liyane: 30 situs web Sumber paling apik

Carane Sumber saka Asia?

Sumber produk saka perusahaan AS lan EU dadi tantangan. Mangkono, perusahaan sumber utawa agen sumber China sumber barang saka Asia. 

Bisnis milih Asia kanggo nemokake supplier kanggo nambah rantai pasokan. Thanks kanggo pengawasan kualitas sing ketat, sampeyan bisa entuk produk sing berkualitas ing kene. Sampeyan uga bakal nemokake supplier paling apik karo lisensi bisnis. Ayo dadi ngrembug iki luwih kene.

Waca liyane: Carane Sumber saka Asia?

FAQ

Kepiye agen sumber njamin kontrol kualitas?

Umumé, agen sumber duwe dhaptar pemasok sing akeh. Sawise ngerti kabutuhan sampeyan, agen sumber bakal ngunjungi pemasok kanggo nggawe audit pabrik. 

Agen sumber sing apik uga bakal ngetutake pas wektune lan nganyari sampeyan. Dheweke duwe pengalaman kanggo mriksa kualitas produk kanggo sampeyan.

Apa ora luwih murah tuku langsung saka pabrik tinimbang nyewa agen sumber?

Jawabane ora. Tanpa agen sumber, sampeyan kudu nglampahi wektu luwih akeh kanggo nemokake lan ngatasi supplier. Utamané repot nalika ana alangan basa.

Sampeyan uga kudu ngatur kiriman lan pembayaran dhewe. Sawetara bisnis malah ngadhepi penipuan lan barang sing luwih murah. 

Pira aku bisa ngirit saka nyewa agen sumber?

Pancen angel kanggo nemtokake jumlah sing disimpen kanthi tepat nggunakake agen sumber sing apik. Nanging, kita bisa nuduhake sawetara pengalaman. 

Sawetara perusahaan ngirit ewonan lan liyane kanthi nyewa agen sumber sing apik. Iku nyuda biaya lelungan lan biaya penerjemah. 

Uga ora perlu nyewa staf pengadaan ing omah.

Apa jinis produk sing bisa dibantu agen sumber?

Agen sumber biasane bisa nyedhiyakake kabeh jinis barang sing sampeyan butuhake. Produk sing paling umum yaiku busana busana, alas kaki, aksesoris, lsp.

Sampeyan uga bisa sumber Furnitur, kitchenware, Penyetor hotel, pangan, etc. Mung marang requirement kanggo agen sumber, lan padha bakal sumber kanggo kabutuhan.

final Pikiran

Strategi Pengadaan

Agen sumber utawa perusahaan sumber dibutuhake saiki. Sampeyan bakal nambah rantai pasokan kanthi njaluk agen sumber kanggo sumber produk sing sampeyan butuhake.

Sampeyan bisa milih agen sumber independen, agensi sumber, utawa perusahaan sumber. Nyewa agen sumber sing ala mung bakal mbutuhake dhuwit lan repot. 

Dadi, goleki spesialis sumber profesional minangka mitra sumber sampeyan. Muga-muga sampeyan bisa nemokake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan agen sumber ing artikel iki. 

Sumber Leeline minangka perusahaan sumber profesional. Ngomong karo kita dina iki kanggo nyewa agen sumber trampil kanggo bisnis sampeyan.

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 5 / 5. Nomer voting: 4

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.

2 pikirane babagan "Agen Sumber 101: Kepiye Cara Nemokake Agen Sumber Paling Apik?"

Ninggalake Komentar