Pandhuan Mendalam Kanggo Produktivitas lan Efisiensi Gudang

Sharline Shaw

Salah sawijining aspek aliran bisnis sing paling ora diakoni saiki, nanging salah sawijining bagean sing paling penting yaiku logistik, utamane pergudangan. Gudang nyimpen inventarisasi fisik produk sing disedhiyakake bisnis kanggo adol utawa distribusi ing mangsa ngarep. Industri sing mbutuhake barang akeh nggunakake iki kanggo nyetel jadwal, ngatur, lan ngirim kapal ing wektu sabanjure.

Amarga rantai pasokan lan panjaluk bisnis sing akeh saiki, pergudangan saya tambah akeh sajrone pirang-pirang dekade. Ngidini pesenan akeh disimpen kanthi aman ing gudang kasebut nyedhiyakake transaksi bisnis sing luwih efisien lan panjaluk pasar sing luwih cepet.

Produktivitas lan Efisiensi Gudang

Telung Aspek Ing Ngatur Gudang

Ngatur gudang bisa tantangan, minangka sampeyan butuh rencana mbutuhake katrampilan, tenaga kerja, njupuk risiko, inovasi terus-terusan, lan njaga sambungan sing bener. Supaya gudang bisa mlaku kanthi bener lan nambah produktivitas lan efisiensi, sampeyan kudu ngatur telung aspek penting - manajemen, sistem, lan layanan.

Biasane, jumlah produk sing disimpen ing gudang gumantung saka jinis produk lan wektu taun. Akeh bisnis duwe volume pesenan sing akeh nalika preian puncak. Gudang njamin persediaan lan stok sing cocog kanggo kedadeyan kasebut supaya ora kekacoan lan ora kasedhiya produk ing pasar lan tetep nuntut.

Kanggo nambah produktivitas lan efisiensi gudang, sampeyan kudu ngatasi masalah saiki utawa bisa uga ing telung titik kritis manajemen gudang. Sing jarene, iki minangka pandhuan sing jero babagan telung aspek sing kudu sampeyan fokusake kanggo ngatur gudang lan sawetara tips kanggo nambah wilayah kasebut sing bakal nyebabake produktivitas lan efisiensi gudang.

  1. Manajemen Gudang

Salah sawijining faktor kritis ing manajemen gudang sing sukses yaiku para pekerja lan efektifitase. Sanajan teknologi modern saiki wis ana kanggo mbantu ing lingkungan kerja iki, buruh manungsa isih paling efisien kanggo nindakake tugas kasebut. Keperluan iki sebabe ngatur lan nggawe staf penting kanggo nambah produktivitas lan efisiensi. Ing ngisor iki sawetara tips sing bisa ditrapake kanggo manajemen gudang sing efektif:

manajemen gudang
  • Nduwe Hubungan sing Apik Karo Pemasok Lan Distributor Pihak Katelu

Tanpa barang sing diwenehake dening pemasok, industri bisnis ora butuh gudang. Sistem manajemen sing apik kudu njaga sambungan sing tepat lan apik karo para pemasok supaya bisa nyedhiyakake gudang kanthi panjaluke. Ing wektu sing padha, mesthekake yen distributor pihak katelu sing dipercaya lan praktis kanggo mesthekake aliran Gamelan saka item miturut panjaluk pasar.

  • Cross-Training Tenaga Kerja tinimbang Spesialisasi

Sawetara tantangan sing ditemoni administrator gudang kalebu ngrampungake akeh tugas lan nggayuh kuota produktivitas saben dina. Macem-macem tugas mbutuhake tenaga kerja kanggo ngrampungake saben dina, lan input kerja saben wong dibutuhake kanggo entuk kuota produktivitas. Peluang buruh sampeyan butuh dina utawa cuti perlu. Nanging, iki bisa nyebabake produktivitas amarga kurang tenaga kerja kanggo tugas tartamtu. Skenario iki minangka latihan silang dadi penting. 

Upamane para buruh ngerti babagan fungsi sing beda-beda. Ing kasus kasebut, dheweke bisa njupuk alih yen ana kekurangan tenaga kerja, lan transfer bisa uga. Kajaba iku, latihan silang nambah efisiensi amarga sampeyan bakal duwe karyawan sing luwih akeh. Sampeyan ora perlu golek panggantos langsung yen buruh specialized ninggalake karya, ngirit sumber daya tinimbang rehiring. 

  • Gauge Worker kang Performances

Kanggo nambah produktivitas, sampeyan kudu ngerteni para pekerja sing ngrampungake tugas kanthi tepat wektu lan nindakake pakaryan kanthi efisien. Uga, ing skenario paling awon, bisa uga kudu nransfer utawa mbusak sing kurang kinerja, sing bisa mengaruhi kapasitas lan efisiensi gudang. Buruh kasebut bisa entuk kerugian bathi lan barang ing proses kasebut. Gunakake sistem evaluasi sing efektif lan adil. Kenali para pekerja sing paling apik nalika ngatasi masalah sing bisa ditindakake para pekerja sing kurang kinerja. Sawise iki, netepake pengaturan sing cocog kanggo entuk manfaat saka manajemen gudang lan buruh.

  • Nduwe Insentif Kanggo Buruh

Buruh kudu nyukupi tingkat produktivitas sing cukup kanggo pakaryan saben dinane. Tingkat iki penting kanggo mesthekake tugas sing ditugasake lan tugas sing dibutuhake kanggo ngrampungake ing wektu sing dijaluk. Nanging, yen gudang mbutuhake produktivitas tambah, menehi insentif kanggo buruh bisa dadi ide sing apik.

Insentif ing papan kerja, utamane sing akeh karyawan, nambah jumlah lan kualitas input kerja kanthi signifikan. Incentivizing wong-wong sing ngatur kanggo ketemu lan ngluwihi karya needed sing paling mupangati ing preian utawa ing-demand mangsa ngendi input karya luwih owahan perlu.

  • Safety Minangka Prioritas Top

Amarga papan kerja sing gedhe, sawetara barang, mesin, lan wong ing gudang, kacilakan, lan ciloko umume, lan gudang kudu nimbang langkah-langkah kanggo ngindhari iki lan nyuda risiko. Kepatuhan karo peraturan Administrasi Keselamatan lan Kesehatan Pekerjaan (OSHA) lokal kudu, lan mesthekake tandha-tandha ana ing kabeh papan. Priksa lan evaluasi peralatan rutin uga dibutuhake, utamane kanggo mesin kayata forklift. Sing paling penting, priksa manawa para pekerja duwe latihan khusus lan nyukupi kanggo tugase lan ngerti babagan risiko lan bebaya sing bisa ditindakake ing papan kerja kayata gudang.

  • Allow Umpan Balik Saka Buruh

Wiwit buruh gudang paling akeh ing kabeh proses lan tugas, priksa manawa input kasebut diakoni kanthi tepat. Manajemen gudang kudu ngakoni panemu lan komentar lan gagasan sing bisa mbiyantu manajemen omah sing luwih efisien lan produktif. Buruh iku sing ana ing lemah karo proses kasebut. Dheweke bisa menehi input kanthi rinci sing ora dideleng para pengawas lan manajer, saka pangaturan peralatan cilik nganti sistem skala gedhe. Nggawe rapat rutin utawa kothak gulung kanggo ngrungokake lan maca saran lan rekomendasi, sing bisa dirembug dening manajemen lan bisa ditindakake yen dianggep bisa lan migunani.

  • Sistem Gudang

Gudang kudu duwe rencana sing diatur babagan ngendi saben item kudu dikategorikake lan menyang ngendi, uga fitur liyane kayata aksesibilitas lan keamanan. Wiwit ngatur barang akeh lan mesthekake yen bisa nyukupi panjaluk pasar bisa nuntut, gudang kudu duwe sistem sing tepat. Sawetara tips sing bisa ditrapake kanggo nyedhiyakake efisiensi sing luwih dhuwur kalebu:

  • Gunakake Metode Labeling sing Bener

Gumantung saka pasokan barang, gudang bisa nampung akeh barang sing beda-beda. Kanthi iki, ngerteni apa sing bisa dadi angel banget tanpa label sing tepat. Mulane, sampeyan kudu nggunakake sistem urut-urutan, lan gampang kanggo maca lan nemokake label ngemot huruf konsisten lan nomer. Label kasebut uga kudu kalebu area, lorong, rak, rak, pengepakan, lan stasiun pengiriman. Sistem iki bisa ngirit wektu lan sumber daya, nambah efisiensi lan produktivitas sakabèhé.

  • Nindakake Kontrol Inventaris Milih Utawa Analisis ABC

Ngleksanakake analisis ABC iku penting kanggo ngerti lan ngukur item sing paling penting kanggo paling penting. Amarga gudang bisa ngemot akeh barang, transportasi, ngatur, lan mindhah iki saiki banjur bisa dadi tugas sing mboseni tanpa prioritas sing tepat.

Kanggo kategori A, item kudu paling larang lan mbutuhake akurasi ing kontrol lan penanganan. Iki biasane duwe jumlah minimal produk. Kanggo kategori B, item kasebut nduweni nilai moderat lan mbutuhake akurasi rata-rata. Dheweke duwe volume sing luwih penting tinimbang kategori pisanan. Lan diselehake ing item kategori C sing regane murah lan mbutuhake kontrol lan akurasi minimal. Iki biasane paling gedhe ing jumlah, utamane akeh. Analisis ABC ngidini tenaga kerja lan manajemen ngerti sing kudu diprioritasake lan diurus.

  • Ukur lan Lacak Tingkat Karusakan Ing Item

Entuk rusak barang ora bisa diendhani ing operasi apa wae, nanging iki bisa nyebabake kerusakan gudang. Manajemen kudu ngatasi lan nemtokake sumber karusakan lan ruang lingkup tanggung jawab gudang. Yen karusakan dikenal ngluwihi ruang lingkup gudang, file laporan sing dibutuhake babagan kedadeyan kasebut. Yen ana ing gudang, akun uga dibutuhake, bebarengan karo rincian karusakan.

Priksa jinis peralatan, penanganan, lan kinerja tenaga kerja perlu kanggo nemokake ing ngendi masalah kasebut muncul lan panyebab tingkat karusakan. Kanthi ndandani masalah kasebut lan nglacak tingkat kerusakan ing gudang, manajemen bisa ngukur biaya sing bisa dikurangi utawa didenda, nyuda kedadeyan ing mangsa ngarep.

  • Nggawe Lan Njaga Proses Standar

Wektu minangka faktor penting sing kudu ditimbang dening fasilitas gudang, amarga tenggat wektu tartamtu ing panjaluk pasar kudu ditindakake kanthi tepat lan kanthi akurasi sing paling dhuwur. Nduwe proses standar sing efisien lan produktif lan njaga proses iki kanthi efektif bisa ngirit wektu, biaya, lan sumber daya manungsa kanggo gudang. Priksa manawa kabeh wong ngerti babagan proses iki; tugas mbutuhake jumlah input karya penting lan aliran Gamelan saka operasi ing warehousing.

  • Njamin Sistem Aman Ing Gudang

Amarga tujuan utama gudang yaiku kanggo mesthekake yen barang-barang kasebut aman, diatur, lan siap diluncurake, gudang kasebut kudu ngetrapake sistem keamanan sing tepat ing kabeh wektu. Sawise iku pindhah saka supplier kanggo warehousing, padha ana ing tanggung jawab lan keamanan gudang. Sembarang karusakan utawa mundhut nalika barang disimpen dikenani biaya lan dumunung ing manajemen gudang. Kedadeyan kasebut bisa nyebabake tambahan biaya gudang, kurang efisiensi lan produktivitas, lan bisa uga nyebabake kelangan hubungan sing apik karo supplier.

Cara kanggo nindakake iki yaiku nggunakake sistem keamanan manungsa, kayata penjaga sing dipasang ing gudang. Manajemen gudang uga bisa nginstal piranti teknologi kayata kamera, kunci, lan sensor. Uga, priksa manawa barang kasebut aman lan aman saka karusakan apa wae sing bisa ditemokake nalika ana ing gudang.

      3. Layanan Gudang

Sing paling penting, tujuan gudang yaiku supaya barang-barang kasebut aman lan disimpen kanthi bener lan efisien kanggo nyukupi panjaluk. Gudang uga kudu mesthekake manawa perusahaan lan pelanggan puas karo produk kasebut. Kanggo nyedhiyakake layanan sing efisien lan tepat sing dibutuhake saka gudang, coba gunakake tips ing ngisor iki kanggo nambah layanan gudang sing bisa nambah produktivitas lan efisiensi:

  • Ngenali Lan Atur Rantai Pasokan Kognitif

Proses iki bisa dadi tugas sing angel yen mung ditindakake dening para pekerja. Mulane, gumantung ing teknologi dibutuhake. Rantai pasokan kognitif minangka proses analitis kanggo ngenali ekosistem pasar, kayata point-of-sale, inventarisasi barang, proses kerja, lan kiriman mlebu, ramalan cuaca, sentimen sosial, lan tren pasar saiki.

Kanthi ngerti babagan rantai pasokan kognitif, gudang bisa ngerteni barang sing kudu diutamakake lan aman lan ngerti sing saiki dikarepake. Kawruh iki ngidini wong-wong mau bisa nemtokake manawa perlu kontrol lan arah sing tepat saka supplier lan distributor pihak katelu.

  • Ngoptimalake Spasi Ing Gudang

Kunci kanggo gudang sing sukses yaiku kanthi efisien nggunakake ruang sing diwenehake tanpa ngorbanake keamanan utawa nimbang ekspansi, sing bisa larang regane. Gunakake papan sabisa-bisa nalika ngelingi watesan saka rak lan wilayah sing dibutuhake ing lorong kanggo ngliwati buruh lan mesin lan nggawe saben item bisa diakses.

Sampeyan bisa ngluwihi Panjenengan ngrancang vertikal anggere bobot isih ing tingkat aman. Uga, slotting bab sing gegandhengan bebarengan mbatesi papan sing dikonsumsi lan nggampangake akses lan narik metu. Sampeyan uga bisa nambah lokasi setengah palet kanggo item cilik kanggo diselehake, ngirit kamar liyane kanggo item luwih gedhe. Elinga yen kabeh iki kudu tetep tundhuk karo pedoman safety.

  • Ngleksanakake Sistem Lorong Anyar

Gudang bisa milih sistem lorong sing beda-beda, lan yen pendekatan sing paling apik dipilih, bisa nambah tingkat produktivitas kanthi signifikan ing proses kasebut. Tata letak I-shaped kanggo gudang volume dhuwur dikenal paling efisien. Iki ngidini akses gampang kanggo saben item lan ngirit papan sing tepat kanggo alur kerja sing apik. Wilayah panyimpenan ana ing tengah, kanthi area bongkar muat ing ujung tata letak. Gudang L-Shaped uga akeh digunakake, karo loading lan unloading wilayah ing loro ends lan panyimpenan ing tengah. Desain U-shaped efisien kanggo sembarang gudang, minangka loading lan unloading wilayah sabanjuré. A longkangan ing tengah menehi akses kanggo panyimpenan ing sisih mburi. Apa wae desain lorong sing diimplementasikake ing gudang, peta kanthi bener dhisik lan priksa manawa cara kasebut bisa digunakake kanggo sistem sampeyan.

kesimpulan

Ngatur gudang bisa dadi tugas monumental. Isih, tetep aliran efisien lan produktif penting kanggo ngidini perusahaan lan bisnis nyedhiyakake pelanggan karo barang lan produk sing ditawakake.

Kanggo ngatasi masalah kanthi cekap lan ngembangake gudang, manajemen kudu nimbang kabeh sisih gudang. Cara kasebut kalebu administrasi utawa wong sing langsung kerja kanggo njamin efektifitas proses kasebut. Sistem kasebut uga penting kanggo nyedhiyakake layanan sing efisien lan aman, uga layanan utawa tujuan gudang kasebut dhewe, yaiku ngatur lan ngirim kabutuhan pasar kanthi nggarap barang saka perusahaan. Ngelingi kabeh faktor kasebut bisa mbantu nggawe gudang nambah produktivitas lan efisiensi.

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 5 / 5. Nomer voting: 1

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.

Ninggalake Komentar