Apa Supplier

Sharline Shaw

Apa sampeyan macet ing jagad pasokan lan rantai sing akeh? Sampeyan kudu ngrungokake macem-macem istilah kaya supplier, distributor, vendor, lan liya-liyane. Istilah sing beda-beda iki bisa mbingungake kanggo wong anyar ing lapangan.

Aja kuwatir. Sampeyan ora piyambak!

Akeh wong sing nemokake istilah-istilah sing bisa diganti iki angel disimpulake. Dadi, kita mutusake kanggo nulungi kabeh wong anyar sing kepengin weruh apa supplier lan apa istilah liyane sing padha?

Sampeyan bakal nemokake kiriman blog iki mbiyantu lan luwih ngerti kabeh istilah sing mbingungake iki. 

(bonus: Sampeyan uga bisa entuk manfaat saka pengalaman jembar kita saka 10 taun ing lapangan sumber lan nguripake sirah menyang kita yen ana pitakon)

Apa Supplier

Ing ringkesan iki, kita bakal nutupi:

Ayo miwiti njelajah istilah kasebut tanpa ado maneh.

Apa iku Supplier? 

Pemasok yaiku organisasi, bisnis, lan individu sing nyedhiyakake barang lan layanan menyang entitas liyane. 

Ing tembung liyane: supplier biasane produsen utawa distributor.

Pemasok dikenal minangka link pisanan ing sembarang chain sumber. Dheweke nyedhiyakake produk bermutu saka pabrikan kanthi akeh menyang distributor utawa pengecer (luwih akeh babagan mengko) kanggo adol maneh. 

Ya, sampeyan guess sing bener! Peran pemasok minangka perantara antarane pabrikan lan pengecer. Padha sumber bahan mentahan, njamin komunikasi antarane loro pihak, lan njamin stock cukup kualitas.

4 Jinis Supplier 

Kita bisa dibagi supplier dadi papat kategori paling umum. Ayo padha ndeleng ing ngisor iki:

  1. Pabrik 
Pabrik

Produsen (alias vendor) utamane minangka sumber rantai pasokan. Peran kasebut kalebu telung perkara utamane:

  • Riset 
  • Ngembangake
  • Ngasilake produk sing sampeyan tuku 

Yen sampeyan sumber bahan mentah kanthi efektif saka pabrikan, sampeyan ora mbayar biaya tambahan kanggo nangani lan nyimpen produk sampeyan. Pabrikan ngurus kabeh. Nanging, kadhangkala manufaktur njaluk dhuwit kanggo nyiapake peralatan kanggo ngasilake barang sampeyan utawa tuku bahan kasebut. Sawise iku, padha miwiti proses manufaktur. Lan, sampeyan bakal entuk produk sing wis rampung.

Produsen sampurna kanggo sumber produk kanthi akeh. Dheweke bisa uga nolak nyedhiyakake barang kanthi anggaran lan rega sing luwih cilik.

  1. Distributors 
Distributors

Wong-wong iki uga dikenal minangka grosir. A wholesaler tuku barang akeh lan dikirim ing jumlah cilik nanging kanthi biaya sing luwih apik. 

Distributor / grosir tuku barang saka macem-macem pabrikan lan adol menyang bisnis cilik lan pelanggan liyane kanthi rega paling apik. Nanging, supplier grosir bisa mbantu sampeyan babagan iki. Yen sampeyan butuh pesenan gedhe sekaligus lan ora duwe ruang kanggo nyimpen dhewe, distributor grosir (alias pemasok grosir) bisa uga dadi cara.

  1. Tukang Mandhiri
Tukang Mandhiri

Pengrajin mandiri yaiku wong sing nggawe produk dhewe lan adol langsung lan mandiri. Padha becik kanggo pesenan volume sing luwih murah, nanging yen sampeyan pengin sing unik, sampeyan bisa nulungi sampeyan!

Dheweke adol liwat reps utawa ing pameran dagang.

  1. Sumber Impor
Sumber Impor

Importir yaiku perusahaan, bisnis, utawa wong sing ngimpor lan ngekspor barang. Importir asring adol barang langsung menyang pengecer.  

Dadi, yen sampeyan butuh produk sing ora kasedhiya ing negara sampeyan, importir bisa nulungi sampeyan nemokake.

Nggolek pesenan karo supplier Cina anyar? Apa sampeyan yakin manawa bisa dipercaya?

Ngamanake rantai pasokan kanthi mriksa kapasitas etika, lingkungan, sosial lan manufaktur pemasok kanggo kepatuhan liwat LeelineProgram Audit Pemasok.

Supplier vs Vendor 

Yen sampeyan duwe bisnis utawa perusahaan, sampeyan bisa uga kepingin weruh prabédan antarane supplier lan vendor. Nalika teknis beda, sampeyan bisa nggunakake istilah kasebut ing pirang-pirang kasus.

Supplier vs Vendor

Supplier:

Pemasok minangka wong bisnis sing menehi bahan mentah lan barang liyane kanggo perusahaan kanggo mbantu sampeyan nggawe utawa ngirim produk utawa layanan sing sampeyan adol. Contone, yen sampeyan mbukak bisnis online manufaktur sandhangan utawa toko online kanggo adol online, supplier sampeyan bisa uga wong sing adol katun lan nyedhiyakake barang kanggo sampeyan.

Vendor:

Vendor minangka bisnis sing ngedol barang rampung langsung menyang para panuku. Contone, yen sampeyan mbukak perusahaan manufaktur sandhangan, vendor sampeyan bisa uga toko lan individu sing adol kaos rampung langsung menyang pelanggan.

Carane Golek Suppliers?

Nemokake supplier bisa dadi angel kanggo miwiti bisnis sampeyan adol produk. Bisa dadi tantangan lan butuh wektu kanggo nemokake supplier sing apik, nanging sampeyan bisa nindakake kanthi mung nggoleki ing mesin telusur kaya Google. Industri utawa pasar wis kebak karo supplier paling dhuwur.

Langkah 1:

Langkah pisanan yaiku riset pemasok lan nemtokake sapa sing sampeyan pikir bakal cocog karo sampeyan. Sampeyan bakal pengin nimbang linuwih, rega, lan carane produk bakal cocog karo merek sampeyan.

Sampeyan luwih cenderung nemokake sing paling pas ing sawetara asil panelusuran pisanan. Sampeyan uga bisa njaluk sawetara supplier sing ditemokake ing asil panelusuran lan nimbang. 

Langkah 2:

Sawise sampeyan ngrampungake riset, hubungi wong-wong mau lan njaluk conto karyane. Kanthi mengkono, sampeyan bakal entuk idea babagan apa sing bisa digawe kanthi rega rega sing beda; supaya nalika iku wektu kanggo rembugan, sampeyan ngerti persis apa padha bisa kurban.

Langkah 3:

Sampeyan bisa uga pengin interogasi babagan tingkat inventaris lan sepira kerepe dheweke entuk stok produk anyar supaya ora ana kejutan ing dalan yen ana kedadeyan karo salah sawijining barang sampeyan. Sampeyan uga kudu takon babagan proses pangiriman. Salajengipun, sampeyan bisa nggunakake cathetan inventaris kanggo prédhiksi panjaluk pasar.

Langkah 4:

Bandhingake opsi lan goleki pengecer sing cocog karo perusahaan sampeyan.

Nggolek golek supplier Cina dipercaya?

minangka paling Agen sumber China, kita mbantu sampeyan nemokake pabrik, entuk rega sing kompetitif, tindakake produksi, njamin kualitas lan ngirim produk menyang lawang.

5 Cara Ngatur Pemasok Panjenengan 

Kanggo mbantu sampeyan ngatur hubungan pemasok supaya sukses, ana limang cara supaya bisa lancar:

  1. Pilih Pemasok sing Nawakake Layanan Berkualitas lan Nyukupi Kebutuhan Sampeyan: 

Kanggo ngatur supplier sampeyan kanthi efektif, sampeyan kudu mesthekake yen dheweke nawakake layanan sing berkualitas lan nyukupi kabutuhan sampeyan. Iki tegese milih supplier utawa manufaktur darmabakti kanggo kualitas, linuwih lan siyap kanggo ketemu panjaluk.

  1. Investasi Wektu kanggo Nggawe Hubungan sing Apik: 

Sanajan supplier sampeyan setya karo kualitas lan linuwih, sampeyan isih kudu nglampahi wektu kanggo mbangun hubungan sing apik. Yen sampeyan luwih ngerti pemasok sampeyan, luwih akeh sampeyan bisa ngatur produk utawa layanan sing cocog karo kabutuhan sampeyan. Hubungan sing luwih cedhak uga mbantu sampeyan dadi nyaman karo dheweke.

  1. Bantuan Supplier Sampeyan: 

Sanajan sampeyan ora tanggung jawab kanggo produk utawa layanan sing diwenehake dening supplier sampeyan, ana cara sampeyan bisa nulungi dheweke kanthi menehi saran lan menehi katrangan babagan masalah potensial. Sampeyan uga bisa nglawan kahanan sing ana masalah yen sampeyan kerja bareng karo pemasok anyar. Iki bakal nyegah masalah dadi luwih elek lan mbantu sampeyan entuk produk lan layanan sing cocog karo panjaluk sampeyan.

  1. Gunakake Teknologi kanggo Kolaborasi: 

Teknologi nggawe luwih gampang kanggo pamilik bisnis kaya sampeyan bisa kolaborasi karo pemasok. Sampeyan bisa nggunakake email utawa teknologi olahpesen cepet kanggo njaluk jawaban langsung saka supplier. Sampeyan uga bisa nggunakake teknologi kanggo nglacak data sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan. Data sing dikumpulake iki bisa dadi daya tarik kanggo masa depan toko utawa bisnis online sampeyan.

Ing pirang-pirang industri, proses manajemen data sing efektif nemtokake masa depan rantai pasokan.

  1. Setel Perjanjian Tingkat Layanan (SLA): 

Miturut setelan perjanjian tingkat layanan (SLA) karo supplier Panjenengan, sampeyan bakal duwe pangerten cetha apa samesthine saka wong-wong mau, lan sampeyan bakal bisa kanggo mesthekake layanan sing selaras karo nilai bisnis lan kabutuhan bisnis.

Ngatur Supplier

Conto Manajemen Supplier 

Ngoptimalake pemasok sampeyan ora ateges ngganggu.

Pemasok sampeyan minangka bagean penting saka bisnis sampeyan - aja lali. Ing ngisor iki kita nuduhake rong conto babagan carane sampeyan bisa ngatur pemasok:

  1. Coba Pemasok Sampeyan Mitra:

Priksa manawa sampeyan ngerti manawa pemasok sampeyan minangka mitra, ora mung vendor sampeyan. Yen sampeyan nganggep dheweke minangka mitra, dheweke bakal luwih mbukak kanggo negosiasi lan bakal luwih fleksibel kanggo mbantu sampeyan nalika ana masalah. Nalika supplier sampeyan dadi mitra, dheweke mbantu sampeyan kanthi puluhan perkara. Tuladhane:

Ngapikake desain produk;

Mbiayai upaya pemasaran anyar ing pasar; 

Cut biaya sakabèhé; 

Lan ngrancang masa depan sing cerah kanggo perusahaan utawa bisnis sampeyan!

  1. Mbayar Invoice Sampeyan Tepat Wektu:

Priksa manawa sampeyan mbayar invoice ing wektu. Vendor sing adol menyang bisnis umume duwe arus kas luwih sithik tinimbang bisnis, mula dheweke gelem nggawe kesepakatan babagan syarat pembayaran anggere ngerti yen bisa gumantung marang pelanggan kanggo pembayaran cepet. Iku uga cara kanggo mbangun kapercayan.

Pitakonan babagan Pemasok:

P. Apa Proses Supplier?

Proses supplier minangka pendekatan sistematis kanggo ngevaluasi vendor sing nyedhiyakake barang lan layanan kanggo bisnis sampeyan, nemtokake kontribusi saben supplier kanggo sukses, lan ngembangake strategi kanggo nambah kinerja.

Q. Carane nggawe pembayaran kanggo Suppliers?

Ana macem-macem cara sampeyan bisa nggawe pembayaran menyang supplier. Transfer Wire Internasional, Escrow, Letter of Credit, PayPal, lan Western Union, kanggo sawetara jeneng!
Panyedhiya sing beda seneng cara pembayaran sing beda.

Q. Napa aku kudu sumber saka China?

Sumber materi saka China duwe macem-macem keuntungan. Mangkene sawetara kaluwihan sing bisa sampeyan entuk nalika sampeyan entuk produk lan layanan saka China. Tuladhane: 
Basis pemasok ekspansif
Sumber materi saka China duwe macem-macem keuntungan. Mangkene sawetara kaluwihan sing bisa sampeyan entuk nalika sampeyan entuk produk lan layanan saka China. Tuladhane: 
1. basis supplier Expansive
2. Biaya tenaga kerja sing luwih murah
3. Kualitas produk sing apik banget 
4. Kapabilitas skala sing luwih apik 
5. Sumber langsung 

Tembung Akhir:

Pengin sukses ing bisnis sampeyan? Sampeyan kudu ngubengi sawetara konsep utama sing umume digunakake ing rantai pasokan.

Muga-muga, ing pandhuan ing ndhuwur, kita wis ngilangi ambiguitas sing ana gandhengane karo istilah kasebut lan menehi kabeh informasi.

SING TERAKHIR…

Minangka pemula ing pasar utawa industri, sampeyan kudu kerep melu pameran dagang amarga pameran dagang minangka cara sing paling kuat kanggo ngembangake bisnis sampeyan. Dheweke menehi kesempatan kanggo ketemu lan menehi salam marang pengecer lan manufaktur sing beda. Uga, dheweke nggawa akeh kesempatan marketing kanggo sampeyan. 

Isih, butuh klarifikasi babagan pemasok lan macem-macem jinis? Manggonke karo kita. Kita bakal luwih seneng ngresiki bledug kanggo sampeyan!

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 5 / 5. Nomer voting: 4

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.