Apa OEM

Sharline Shaw

Apa sampeyan anyar ing donya bisnis? Planning kanggo miwiti Manufaktur utawa supplier tenanan? Ya, OEM minangka perusahaan sing ora bisa mlaku tanpa. Bakal mbantu yen sampeyan sinau babagan OEM kanggo nggawe perusahaan sing sukses. 

Apa sing luwih apik tinimbang entuk kawruh sing tepat saka sumber sing bener? Kita wis makarya ing pengalaman perusahaan sumber operasi kanggo meh dasawarsa. Kiriman iki digawe saka sudut pandang para ahli sumber. Supaya sampeyan bisa entuk kawruh sing jero babagan industri OEM.

Ing kirim iki, sampeyan bakal sinau kabeh babagan produk OEM lan OEM. Priksa manawa maca nganti pungkasan, amarga kita duwe luwih akeh!

Apa OEM

Definisi OEM

Definisi klasik lawas saka pabrikan peralatan asli (OEM) iku prasaja. Perusahaan sing produke digunakake minangka bagean ing sawetara sistem lengkap perusahaan liyane. Perusahaan-perusahaan kasebut banjur ngedol output pungkasan menyang konsumen pungkasan. 

Définisi modern OEM ana ing wangun sing wis berkembang. Iku nuduhake macem-macem aspek. Sing pertama yaiku OEM bisa uga ngrujuk menyang organisasi sing ngasilake komponen sing nyata. Sawetara perusahaan liyane nggunakake bagean OEM asli iki kanggo mbangun kabeh sistem.

Ing tangan liyane, perusahaan rebranding lan pasar sawetara produk perusahaan liyane kanggo pangguna pungkasan.

Napa OEM Penting?

Nalika sampeyan nggarap OEM, akeh dhuwit sing disimpen ing kanthong sampeyan. Ing wektu sing padha, sampeyan uga ngirit wektu. Iki amarga sampeyan ora perlu ngganggu operasi inti. 

Sampeyan ora perlu kuwatir babagan sektor manufaktur produk. Akeh OEM sing biso dipercoyo bakal ngurus kabeh produksi produk sing dibutuhake kanggo bisnis sampeyan. Sing uga ana ing rega paling murah. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nikmati sing luwih apik bathi.

Napa ora nganggo teknologi modern yen sampeyan duwe paling ora siji pabrikan peralatan asli sing berkualitas?

Kepiye cara kerja OEM?

Ayo njupuk conto prasaja babagan cara kerja OEM. Microsoft minangka industri sing nyedhiyakake piranti lunak sing misuwur. Tanggung jawab kanggo ngirim piranti lunak menyang perusahaan manufaktur komputer kaya Dell. Dadi Dell bisa nggabungake piranti lunak menyang komputer lan ngedol sistem lengkap menyang pangguna pungkasan. 

Microsoft minangka OEM ing kasus iki. Dell pancen adol sistem komputer sing lengkap, nanging Microsoft nyedhiyakake piranti lunak komputer minangka pabrikan peralatan asli. 

Carane ora OEM Work

Jinis Manufaktur OEM

Manufaktur OEM dipérang dadi rong jinis. Salah sawijining bagean OEM yaiku hardware lan liyane yaiku piranti lunak.

    1. OEM ing Hardware

Akeh sing kedadeyan nalika nggunakake istilah produsen peralatan asli ing industri hardware (IT). OEM ing hardware kalebu sawetara perusahaan utama kaya HP Inc. utawa Dell EMC. Iki minangka sawetara merek internasional sing kondhang. 

Perusahaan-perusahaan kasebut makarya kanthi tuku bagean saka manufaktur sing beda-beda. Banjur, dheweke nambahake produk OEM menyang sistem lengkap, menehi label nganggo logo, lan adol. Perusahaan kaya HP lan Dell minangka pelanggan OEM. Padha sumber barang (hard drive lan motherboard) saka supplier bagean hardware OEM.

Masalah mung karo hardware OEM yaiku sampeyan bisa uga arang njaluk dhukungan pelanggan. Kajaba iku, wektu babar pisan minimal. Kadhangkala produk OEM bisa uga ora duwe unsur penting. Contone, DVD drive tanpa pita sambungan.

     2. OEM ing Software

Ing kasus piranti lunak OEM, produsen piranti lunak paling dhuwur kaya HP lan Samsung minangka pelanggan OEM. Jeneng-jeneng gedhe ing industri komputer tuku Windows saka Microsoft. Sabanjure, dheweke nggabungake piranti lunak, produk OEM, karo laptop utawa komputer apa wae sing digawe. Pungkasan, dheweke adol sistem kasebut. 

Conto umum piranti lunak pabrikan peralatan asli kalebu tablet, smartphone, notebook, lan komputer. Ora mung iki, nanging perusahaan sing ngurusi scanner utawa kamera digital uga nggunakake penjual piranti lunak perusahaan OEM. 

Sampeyan ngiro-iro ing ngendi piranti lunak OEM ing kasus iki? Nalika sampeyan tuku printer utawa kamera, bakul nyaranake nggunakake aplikasi sing disambung. Aplikasi iki minangka piranti lunak pabrikan peralatan asli. 

Piranti lunak produk OEM luwih murah tinimbang produk hardware OEM. Nanging maneh, sampeyan bisa uga ora kejawab dhukungan teknis yen butuh. 

Nggolek pesenan karo supplier Cina anyar? Apa sampeyan yakin manawa bisa dipercaya?

Ngamanake rantai pasokan kanthi mriksa kapasitas etika, lingkungan, sosial lan manufaktur pemasok kanggo kepatuhan liwat LeelineProgram Audit Pemasok.

Kaluwihan lan cacat OEM 

Ing ngisor iki sawetara kaluwihan penting saka pabrikan peralatan asli:

  • Akses sing ora bisa dikalahake menyang teknologi penting; Ya, sampeyan maca sing bener. Teknologi sing ngatur jagad bisnis kabeh bisa dikontrol nalika OEM sampeyan ana ing sisih sampeyan.
  • Rega minangka keuntungan paling penting sing ditawakake OEM. Suku cadang utawa produk liyane dening OEM nyuda biaya produksi. Ora mung iki, nanging uga duwe resiko paling murah kanggo manufaktur mesin. 
  • Paling pungkasan, akeh komponen hardware sing gabung dadi siji entitas. Iki amarga luwih akeh perusahaan nggunakake solusi hiper-konvergen. Iki tegese produk OEM bakal duwe peran sing luwih penting ing mangsa ngarep.

Mangkene sawetara kekurangan OEM:

  • Kerugian sing paling penting yaiku produk OEM teka kanthi biaya pangembangan sing dhuwur. Yen sampeyan ora bisa tuku akeh, sampeyan bakal rugi. Organisasi bakal ngadhepi tuku larang. 
  • Kapindho, yen ana produk sing njaluk dandan, mung perspektif internal sing bakal dianggep. Syarat pasar ora perlu ing kasus iki.
  • Sampeyan bisa uga ngadhepi biaya lelungan sing larang. Iki amarga pangerten produk lan dodolan asring ndadékaké dhukungan sing kerep. 
  • Asring, kemitraan produk aftermarket ora tahan suwe. Alesan utama yaiku sawetara masalah sing ngerti urusan sing bener lan masalah liyane.

OEM vs. Asli vs Aftermarket

OEM vs Asli vs Aftermarket

Akeh industri, kayata mobil, ora nggawe saben bagean mobil utawa produk aftermarket. Produsen mobil nggunakake OEM kanggo ngasilake bagean kasebut. Produsen peralatan asli adol rincian ing label dhewe. Nanging barang kasebut cedhak banget karo bagean asli. Titik plus yaiku, sampeyan bakal entuk rega sing luwih murah. 

Ing sisih liya, yen kita ngomong babagan komponen asli, regane larang. Uga disebut peralatan asli, sing nduweni pabrik digunakake nalika nggawe kaya mobil. Bagian kasebut bakal duwe label pabrikan. 

Pungkasan nanging paling ora, bagean aftermarket ora ana hubungane karo pabrikan. Prodhusèn aftermarket ngrancang lan nggawe. Mengko, padha diserahake menyang pengecer tambah nilai. Bagean kasebut biasane bagean kinerja kanthi gradasi sing luwih apik. Ing cendhak, padha luwih apik tinimbang bagean asli ing standar. 

Tuladha OEM

Yen sampeyan nggoleki OEM sing paling dhuwur ing China, ayo goleki conto otomotif OEM China. 

Ing babagan output, China pancen produsen global paling dhuwur. Saiki wis ngamanake posisi iki luwih saka sepuluh taun. China uga minangka pabrikan paling gedhe ing industri otomotif. Kira-kira 30% saka produksi global bagean otomotif ana ing China. Iki ngalahake AS, Jepang, lan Eropa sacara sakabehe. 

Alesan utama sukses iki yaiku kinerja kualitas OEM Cina. Kanthi regane kira-kira $550 milyar ing industri onderdil mobil, China saiki dadi spesialis ing produk OEM. 

Nggolek golek supplier Cina dipercaya?

minangka paling Agen sumber China, kita mbantu sampeyan nemokake pabrik, entuk rega sing kompetitif, tindakake produksi, njamin kualitas lan ngirim produk menyang lawang.

Pitakonan babagan OEM

Napa produk OEM luwih murah?

Produk OEM luwih murah ing jaman kepungkur amarga ora bisa digunakake minangka produk pungkasan. Padha didol menyang pengecer tambah nilai kanggo proses luwih lanjut. Saiki, konsumen tuku produk kasebut langsung.

Apa suku cadang aftermarket batal garansi?

Ora, akeh wong sing nganggep kudu nginstal pasokan sing disetujoni pabrikan. Iki bakal ngindhari batal babar pisan.

Apa prabédan antarane OEM lan ODM?

Produsen desain asli (Potongan) padha karo pabrikan peralatan asli (OEM). Bentenipun mung ODM loro designs lan pabrik produk. OEM ora tanggung jawab kanggo loro.

Apa Sabanjure

Saiki sampeyan ngerti kabeh kawruh dhasar babagan OEM lan produk OEM. Yen sampeyan kuwatir nggunakake jeneng merek ing produk sampeyan. OEM ngirit akeh biaya kanggo pengecer tambah nilai. Apa sampeyan arep miwiti perusahaan pc utawa adol kertu grafis, OEM minangka pilihan sing paling larang. Dheweke duwe akeh keuntungan ing babagan inovasi.

Yen ana sing isih ora jelas babagan OEM utawa produk OEM utawa sampeyan butuh konsultasi langsung karo pakar, kita bakal ngladeni. Hubungi salah sawijining perusahaan sumber paling dhuwur ing China saiki!

Kepiye gunane posting iki?

Klik ing lintang kanggo menehi rating!

Rating rata-rata 4.7 / 5. Nomer voting: 3

Ora votes nganti saiki! Dadi wong sing menehi rating kiriman iki.

Nalika sampeyan ketemu kirim iki migunani ...

Tindakake kita ing media sosial!

We nyuwun pangapunten iki ora berguna kanggo sampeyan!

Ayo kita nambah postingan iki!

Marang kita bisa nambah postingan iki?

sharline

Artikel kanthi:

Sharline Shaw

Hai aku Sharline, pangadeg Leeline Sourcing. Kanthi pengalaman 10 taun ing bidang sumber ing China, kita mbantu 2000+ klien ngimpor saka China, Alibaba, 1688 menyang Amazon FBA utawa shopify. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan sumber, pls aran gratis hubungi kita.